Előállították a rendőrök a jobbik miskolci polgármester-jelöltjét – szocialista plakátokat tépett le

Előállították a rendőrök Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci főpolgármester-jelöltjét vasárnap délután, mert egy sajtótájékoztatón letépte a város jelenlegi szocialista polgármesterének választási plakátját. Szegedi Márton egyébként előre bejelentette, hogy ezt fogja tenni a miskolci tájékoztatón, mert szerinte a szocialisták a városban több helyen is a jobbikos plakátokra ragasztották a sajátjaikat. Emiatt feljelentést is tettek, de Szegedi Márton úgy gondolta, hogy annak a választásokig nem lesz eredménye, ezért kezdte meg saját kezűleg a szocialista jelölt plakátjainak leszedését.

Szegedi Márton azért tartott sajtótájékoztató Miskolcon az Újgyőri főtéren, hogy bejelentse: szerinte a szocialisták a jobbikos plakátokat a sajátjaikkal takarják le a városban. Elmondta, hogy emiatt már tettek bejelentést, de szerinte nem zárul le az eljárás az október 3-i választásig, ezért úgy döntött, saját kezével kezdi meg a város jelenlegi polgármesterének, az MSZP-s Káli Sándor plakátjainak leszedését.

Mivel azt már korábban tudni lehetett, hogy a plakátok leszedésére készül a jobbikos jelölt, vélhetően ezért voltak a helyszínen a rendőrök is. Az egyenruhások szabálysértésként értékelték Szegedi Márton tettét és emiatt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A jobbikos jelöltet az eljárásnak megfelelően megmotozták, de kényszerítő eszközöket nem kellett alkalmazni ellene, magától beült a rendőrautóba. Ezt az ott lévő jobbikos szimpatizánsok megtapsolták – tájékoztatott a független Hírügynökség helyszíni tudósítója.