Előállították a rendőrök a jobbik miskolci polgármester-jelöltjét – szocialista plakátokat tépett le

Miskolc – Előállították a rendőrök Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci főpolgármester-jelöltjét vasárnap délután, mert egy sajtótájékoztatón letépte a város jelenlegi szocialista polgármesterének választási plakátját.

Szegedi Márton egyébként előre bejelentette, hogy ezt fogja tenni a miskolci tájékoztatón, mert szerinte a szocialisták a városban több helyen is a jobbikos plakátokra ragasztották a sajátjaikat. Emiatt feljelentést is tettek, de Szegedi Márton úgy gondolta, hogy annak a választásokig nem lesz eredménye, ezért kezdte meg saját kezűleg a szocialista jelölt plakátjainak leszedését.

Szegedi Márton azért tartott sajtótájékoztató Miskolcon az Újgyőri főtéren, hogy bejelentse: szerinte a szocialisták a jobbikos plakátokat a sajátjaikkal takarják le a városban. Elmondta, hogy emiatt már tettek bejelentést, de szerinte nem zárul le az eljárás az október 3-i választásig, ezért úgy döntött, saját kezével kezdi meg a város jelenlegi polgármesterének, az MSZP-s Káli Sándor plakátjainak leszedését.

Mivel azt már korábban tudni lehetett, hogy a plakátok leszedésére készül a jobbikos jelölt, vélhetően ezért voltak a helyszínen a rendőrökis. Az egyenruhások szabálysértésként értékelték Szegedi Márton tettét és emiatt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A jobbikos jelöltet az eljárásnak megfelelően megmotozták, de kényszerítő eszközöket nem kellett alkalmazni ellene, magától beült a rendőrautóba. Ezt az ott lévő jobbikos szimpatizánsok megtapsolták – tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

– Független Hírügynökség –


Önkormányzati választás 2010 | Plakátleszerelés miatt előállították a jobbikos jelöltet

boon | 2010.09.26 17:37
Miskolc – A rendőrség előállította Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, mert az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztató keretében leszerelte a villanyoszlopról a szocialista polgármesterjelölt és képviselő-jelölt plakátját, melyek alatt jobbikos plakátok voltak.

Bíróság elé állítják a miskolci jobbikos polgármester jelöltet

fuggetlen | 2010.09.26 17:09
Miskolc – A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette Szegedi Mártont a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét. A rongálással gyanúsított férfit gyorsított eljárá keretében kívánják bíróság elé állítani – közölte a Független hírügynökséggel Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.