Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.31. 14:53

„Pulitzer-díjat” kapott kollégánk

<p>Nyíregyháza, Makó - A makói díjátadón különdíjas lett a Szabolcs Online munkatársa, Matey István.</p>

– Ötven ezer forintot és nem kevés elismerést kapott szerdán a Szabolcs Online tehetséges újságírója, Matey István, aki számos pályamunkával szállt versenybe Pulitzer József Szülővárosának Díjáért. A makói ünnepségen különdíjat kapott ifjú tollforgató Kárpátalján nőtt fel, beregszászi életélményeit gyűjtötte csokorba a nyertes alkotásban.

– Nemrégiben diplomáztam le a Nyíregyházi Főiskolán kommunikáció-művelődésszervező szakon, azóta a Szabolcs Online csapatában dolgozom újságíróként. Nagyon élvezem a munkám, főképp a kisebb-nagyobb „oknyomozásokat”, melyeket hol saját ötlet alapján, hol a portállátogatók felvetéseiből kiindulva valósítok meg a kollégáimmal. Olyan kényes-izgalmas témákhoz nyúltunk eddig mint például a piacon kapható gyógyszerek, a hajléktalanok, illetve az éjszakai pillangók élete, a fiatalok szórakozási szokásai, a parkolási gondok stb. Szívesen írok könnyed, bulváros témákról is, a jegyzetekben bátran kifejthetem a véleményem. Úgy érzem jó helyen vagyok, tehetséges kollégákkal és segítőkész vezetőkkel körülvéve. A díjátadón jól eső érzés volt hallani dr. Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Szövetsége elnökének elismerő szavait, miszerint a sikeres pályamunkák nyelvezete felette áll a mai napi sajtóban olvasható írásoknak! – mesélte az online újságíró.

Szemezgessen díjazott kollégánk írásaiból:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!