Helyi közélet

2013.04.22. 16:37

DVTK vs. FTC - Megostromoltak a Fradi-szurkolók egy családi házat

Miskolc - Szurkálással végződött a vasárnapi szurkolói összecsapás.

Miskolc - Szurkálással végződött a vasárnapi szurkolói összecsapás.Rendőrautó parkolt hétfőn Miskolcon, a Csermőkei úton annál a háznál, amelyet vasárnap este gyakorlatilag megostromoltak az FTC labdarúgócsapatának szurkolói. Folyamatosan vigyázzák a háziakat, mert az incidens óta többször is autó hajtott el a ház előtt, amiből az ott lakókat fenyegették. Pedig ők csak elszenvedői voltak a vasárnap este történteknek, sem a támadókhoz, sem az áldozatokhoz nincs közük.

A szemben lakó szomszéd, Róbert mesélte el, hogyan is játszódott le a csetepaté. A férfi és az utcából még vagy tucatnyian végignézték az eseményeket, ám amikor kezdett eldurvulni a helyet, bezárkóztak otthonaikba.

- Két motoros rendőr vezette fel a konvojt, de ők nagyon elől haladtak, észre sem vették, hogy mögöttük a sorban egy Fradi-szurkolókkal teli piros Renault bevágott egy zöld Skoda elé és leszorította az útról - kezdte Róbert, aki azt nem tudta megmondani, mi lehetett az előzménye az agresszív előzésnek. - A Renault-ból négy-öt nagydarab ember ugrált ki és a Skodához rohant. Már ekkor dobálni kezdték a kocsit, amiben szintén négyen ülhettek.

Ketten, apa és fia szállt ki a Skodából, hogy megütközzön a ferencvárosiakkal, akik közül egy a földre került. Később kiderült, őt érte szúrás a combján. A konvoj megállt, és újabb ferencvárosi szurkolók csatlakoztak a renault-osokhoz, mire apa és fia bemenekült egy ház udvarára, a Skoda pedig, amiből kiszálltak elhajtott.

Gábor az ostromlott házban él családjával. Ahogy mesélte, édesanyja a kertben dolgozott, amikor a két férfi berohant az udvarukra, ekkor már nagyon sok fradista szaladt a házuk felé, ordibálva, hogy „megdöglötök cigányok”. A család megrémült, beszaladt a házába, és bezárkózott. Közben a két menekülő férfi a kapu mögött próbált fedezéket találni, a fradisták azonban letépték a sarkáról a kapukat, és az utcára rángatták az idősebb férfit, aki a földre került.

Megrugdalták a késelőt

„Legalább húszan ütötték, rúgták, mire a fiának sikerült újra a kapun belülre rángatnia”, mondta Róbert. „Az egyik ferencvárosi szurkoló csitítgatta a többieket, hogy bennünket ne bántsanak, mert nem itt lakik a két férfi”, de ennek csak annyi eredménye volt, hogy nem jöttek be az udvarra, fűzte hozzá Gábor. Viszont ami a kezük ügyében volt, azt bedobták: a kerítés oszlopait díszítő kőoroszlánok a redőnyt és az ablaktáblákat is átszakították, törött italosüvegek borítottak mindent.

„Az utcából szerintem mindenki hívta a rendőröket, de csak vagy 20 perc múlva értek ide, akkor viszont már nagyon sokan”, tette hozzá Róbert, aki nem érti, hogyan lehetséges, hogy a konvojt felvezető két motoros rendőrnek nem tűnt fel, hogy már nem hajtanak mögötte járművek? A fradisták azonban ekkor sem nyugodtak, mindenáron azt akarták, adják ki nekik a késelőt. Apát és fiát végül csellel csempészték ki a rendőrök az udvarról.

A rendőrség közlése szerint az összecsapásban öt személy könnyebben sérült, egy pedig nyolc napon túl gyógyuló sebesüléseket szenvedett. A megyei kórházból származó információink szerint a szúrt sérült jól van, két nap múlva hazamehet, a a késelő apjának alkarját viszont meg kell operálni. Felmerült: hogyan keveredhetett egy DVTK-szurkolókat szállító jármű a Fradi-konvojba, és hogy ezzel kapcsolatban vétett-e szakmai hibát a rendőrség?

Úgy tudjuk a diósgyőri szurkolók - akik egyébként a közelben laknak - lehúzódtak Skodájukkal, amikor a konvoj utolérte őket, és amikor kiszálltak a kocsijukból már az ellenfél szurkolóinak járművei haladtak el mellettük.

ÉM-SZP


Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat a tegnap este Miskolcon történt szurkolói atrocitás ügyében. A nyomozók az azonnal felszámolt szurkolói rendbontást követően két férfit bűnügyi őrizetbe vettek.

Miskolc, 2013. április 21., vasárnap (MTI) - Szurkolók tűztek össze Miskolcon vasárnap este, a DVTK-FTC NBI-es labdarúgó-mérkőzés után - erősítette meg az MTI információját Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, a rendőrség honlapján azt közölte: két embert állítottak elő és vettek őrizetbe.

Miskolc -  Késelés történt Miskolcon a Csermőkei úton vasárnap este hét óra körül, amikor a DVTK-FTC labdarúgó-mérkőzés után az egyik, Fradi szurkolókat szállító autóbuszról többen is leszálltak. A rendőrség szerint két hazai drukker provokálta a hazafelé tartó ferencvárosi szurkolókat.

Miskolc - Négy mentőautó is szirénázva hajtott Miskolcon a Csermőkei út irányába vasárnap koraeste - osztotta meg portálunkkal tapasztalatait egyik olvasónk. Az úton jelenleg nem közlekednek a járművek, a 29-es busz is visszatolatott. Vélhetően a rendőrség lezárta a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában