Friss hírek

2009.06.11. 16:21

LABDARÚGÁS - A Gyirmót idén már nem juthat fel, jövőre 24 csapatos lesz az NBII

<p>24 csapatosra bővül jövő őszre a magyar másodosztály, azaz az NBII - erről döntött csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége Telkiben. Az ülésen megvitatták a Gyirmót FC kérelmét is, de az NBII Nyugati-csoportjában éllovas klubnak most sem adták meg a rajtengedélyt, így a Gyirmót biztosan nem juthat fel idén az NBI-be.</p>

A csütörtöki elnökségi ülés első napirendi pontja az NB II-es versenyrendszer átalakításáról szólt. A szövetség célja, hogy a színvonal növelése érdekében csökkentse a másod osztályban érdekeltek létszámát. A következő idényben még nem változik a helyzet, azaz 32 csapat verseng egymással két csoportban, a 2010-2011-es időszakban azonban már csak 24 együttes alkotja majd az NB II-t.

Az ülés végén a szövetség elnöksége személyesen is meghallgatta a Gyirmót FC elnök-tulajdonosát, Horváth Ernőt. Mint ismeretes, az NB II Nyugati-csoportjában élen álló klub nem teljesítette a licenchez szükséges feltételeket, így győzelme esetén sem kerülhet fel az első osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!