Friss hírek

2010.06.24. 10:00

Valószínűleg öngyilkos akart lenni a nő, aki a társasházban robbantott Nyíregyházán

<p>Egy 50 éves nő meghalt, többen pedig könnyebben megsérültek csütörtökre virradóra Nyíregyházán egy gázrobbanásban. A feltételezések szerint a lakásban egyedül élő áldozat robbantott, mert véget akart vetni az életének. A detonációban a négyemeletes társasház mind a 23 lakásában keletkeztek károk. Az a lakás, ahol a robbanás történt, teljesen kiégett.</p>

Csütörtökön reggel a helyszínen tájékozódott a történtekről Csabai Lászlóné polgármester és több munkatársa. A társasház vegyes tulajdonú: hét önkormányzati bérlakás, a többi magántulajdonban van. A helyszínelés az épületben jelenleg is tart, a lakókon kívül egyelőre senkit nem engednek be. Az épületet rendőrök őrzik, mert az ajtókat sem lehet zárni, és szinte valamennyi lakás ablaka betört.

Csabai Lászlóné a Független Hírügynökségnek elmondta: minden lakást lakhatóvá tesznek, aki igényli, annak az átmeneti elhelyezéséről gondoskodik az önkormányzat. Az önkormányzati lakásoknak van biztosításuk, de azt még nem tudni, hogy a többi lakónak, illetve annak, akinek a lakásában a robbanás történt, van-e biztosítása.

A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársai a helyszínről szervezik a helyreálltást. A betört ablakok elszállítása megkezdődött, és megérkezett az az építési vállalkozó is, aki tud annyi embert átcsoportosítani a munkatársai közül, hogy minél hamarabb, ismét lakható legyen az épület. Elmondta: a felújítás idejére minden lakót ki kell költöztetni. Első feladat a tető rendbe tétele, hogy ne ázzon be az épület. Becslése szerint egy hét alatt lehet lakhatóvá tenni a nyíregyházi Arany János utcai épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!