Friss hírek

2009.10.29. 14:19

INFLUENZA - Oroszországban nem tanácsolják a lakosságnak az öngyógyítást, elõbbre hozzák az oltási kampányt

<p>Az orosz egészségügyi minisztérium csütörtökön elrendelte, hogy felvilágosító kampányt kell kezdeni a lakosság körében a világjárványos influenza kezelésérõl. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy az emberek az influenzás tünetek megjelenésekor csak lázcsillapítót szednek be.</p>

Veronyika Szkvorcova egészségügy-miniszterhelyetes felhívta a figyelmet, hogy a világjárványos influenza kezelésére csak az antivirális gyógyszerek alkalmasak.

A minisztérium rendeletben szólította fel a régiókat, hogy hozzanak létre megfelelõ készletet antivirális szerekbõl, a kórházak pedig készüljenek fel a súlyos influenzás betegek szakszerû ellátására. Ehhez emeljék az ágyszámot, és az újraélesztõ osztályokon gondoskodjanak megfelelõ számú lélegeztetõ készülékrõl.

Az ITAR-TASZSZ hírügynökség összefoglalója szerint az egészségügy-minisztérium a korábban tervezett decemberrõl november 9-re hozta elõre a világjárványos influenza elleni oltás elkezdését.

Sok iskolában rendeltek el tanítási szünetet a megbetegedések szaporodása miatt. Moszkva vezet, ahol 424 iskola 960 osztályában nincs tanítás. Teljes egészében bezártak egy iskolát, 3 óvodát és egy 4.800 fõs felsõ fokú tanintézetet.

Oroszország két napja jelentette be a világjárványos influenza elsõ halálos áldozatait, csütörtökön már 5 halott szerepelt a statisztikákban.

Mind az öt áldozat nõ, mindegyik városi kórházban halt meg, és mindegyik túl késõn fordult orvoshoz.

Az orosz egészségügyi hatóságok korábban azt hangoztatták, hogy az országot viszonylag kevéssé érinti a sertésinfluenza. Most viszont már minden jel szerint gyorsan terjed a járvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!