Friss hírek

2009.08.31. 06:01

Nagy dugókra lehet számítani az M0-áson és az M3-ason a hét elején

<p>Felújítás miatt nagy dugókra lehet számítani az M0-ás és az M3-as egy-egy csomópontján a hét elején. Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. (ÁAK) pénteki közleménye szerint hétfõn az M0-ás autóút diósdi, kedden az M3-as bagi csomópontjánál kell számítani jelentõs forgalomkorlátozásokra, terelésekre, sávszûkítésekre.</p>

Az M0-son a 9. kilométernél hétfõn reggel kezdõdnek felújítási munkák, amelynek során kicserélik a jobb oldali lehajtó, illetve felhajtó burkolatát. A várhatóan egy hónapig, október 2-ig tartó felújítás elsõ két hetében a lehajtó ágat zárják le. Az ÁAK szerint az autósoknak ez alatt az idõ alatt az M0-M6 csomópontot érdemes használni. A második ütemben a felhajtó ágat zárják le az autósok elõl, akik az Angeli út irányába haladva érhetik el az M0 autóutat. A felújítás egy nagyobb csomag része, amelynek összköltsége 135 millió forint, kivitelezõ a Colas Építõ Zrt.

Az M3-as autópálya 39. kilométerkövénél kedden kezdõdnek a felújítások. Itt a bagi csomópont átvezetõ hídját rekonstruálják. A várhatóan szeptember 17-ig tartó felújítás alatt sávszûkítésekre, illetve sávelhúzásra számíthatnak az autósok. Ezen kívül a fõpályán a csúcsforgalmi idõszakon kívül egy-egy forgalmi sáv ideiglenes lezárására is elképzelhetõ.. A felújítás közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelezõje a Magyar Aszfalt Kft., a beruházás összköltsége 17 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!