Helyi közélet

2011.08.12. 17:48

Finn befektető Miskolcon?

Miskolc - Több száz munkahelyet teremthet a megyeszékhelyen letelepedő gépgyártó cég.

Miskolc - Több száz munkahelyet teremthet a megyeszékhelyen letelepedő gépgyártó cég.Egy finn befektető települhet le Miskolcon, a Mechatronikai Ipari Parkban. Az ezzel összefüggő szerződéscsomag jóváhagyásáról csütörtöki rendkívüli ülésén, zárt ülés keretében döntött a város közgyűlése.

A szerződés részleteiről, a befektetőről hivatalos helyről nem sikerült információt szereznünk, mert „üzleti körökben nagyra tartják a diszkréciót”, más forrásból azonban úgy értesültünk, hogy egy több száz munkahelyet jelentő beruházásról van szó, a cég hosszú távon Bosch-méretű foglalkoztatóvá válhat a megyeszékhelyen.

A finn cég – amivel még folynak az egyeztetések, a részletek kidolgozása, de a megállapodásokat már aláírták – Miskolc vasipari múltjával összhangban van, úgy tudjuk, nem elektronikai termékek gyártásával, hanem gépgyártás-technológiai termékek előállításával foglalkozik, és számára kimondottan nagy vonzerőt jelentenek a Miskolci Egyetemen képzett fiatal mérnökök. A finn befektető egy-két héten belül lép a nyilvánosság elé, addigra kiderül, országos szinten milyen támogatásokat tud igénybe venni.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában