Helyi közélet

2012.07.31. 17:09

Vízparti razzia a rapsicok ellen

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt pénteken orvhalások, haltolvajok ellen – vagyis: a horgászati, halászati szabályok érvényesítése érdekében – hajtottak végre fokozott ellenőrzést a megye kiemelten veszélyeztetett vízterületein a rendőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elmúlt pénteken orvhalások, haltolvajok ellen – vagyis: a horgászati, halászati szabályok érvényesítése érdekében – hajtottak végre fokozott ellenőrzést a megye kiemelten veszélyeztetett vízterületein a rendőrök.A megyei rendőr-főkapitányság által koordinált akcióban négy csoport különböző helyeken jelent meg és csapott le egy időben, tájékoztatta portálunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. A rendőrökből, a kormányhivatal munkatársiból, halőrökből, természetvédelmi őrökből álló teamek tagjai a Bodrog és a Sajó folyó, a Bodrog-zug, valamint a Bódva és a Jósfa-patak, a nyékládházi-, az emődi és a körömi tavak, illetve a Rakacai víztározó ellenőrzését hajtották végre.

A négy csoport összesen mintegy 70 személyt ellenőrzött a vízpartokon, melynek eredményeként hárman szabálysértési őrizetbe kerültek tulajdon elleni szabálysértés miatt, 12-en jogosulatlan horgászati tevékenységet folytattak – ellenük feljelentést tettek –, egy illetővel szemben pedig közlekedési szabálysértés elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást.

A rendőrség az elkövetkezendő időszakban is fokozott figyelmet fordít az illegális horgászat és halászat – és az ezzel összefüggő tulajdon elleni jogsértések – visszaszorítására, így a vízparton tartózkodók visszatérő ellenőrzésekre számíthatnak, tette hozzá Gaskó Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában