VII. Borsodi Vágta

2019.08.11. 18:30

Vágtáztak a lovasok

Kun Ferenc mádi lovas nyerte meg vasárnap a Borsodi Vágtát Colona Victoria nevű lovával.

Hegyi Erika

Hetedik alkalommal rendezték meg a Borsodi Vágtát

Fotó: Kozma István

Hernádkak-Belegrádon rendezték meg a 7. Borsodi Vágtát vasárnap, a Nemzeti Vágta soron következő futamát. A verseny ünnepélyes megnyitóval és pályaszenteléssel kezdődött. Ezt követték az előfutamok.

A versenyen kívül az érdeklődőket színvonalas események szórakoztatták, a Győri Ördöglovasok csapata lovagi játékokkal és western show-val lepte meg a vendégeket, csakúgy, mint a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség bemutatója. A nap legizgalmasabb eseményei a délutáni döntők voltak, ahol a gyerekek a Kishuszár futamban bizonyítottak, a felnőttek pedig a Borsodi Vágta végső összecsapásában.

Nem csak verseny

Mindemellett az idén is szerveztek színpadi és zenés programokat, kézműves foglalkozásokat és gyermekrendezvényeket, a lovas eseményeket pedig Rico és Miss Mood fergeteges koncertje zárta.

A Borsodi Vágta létrejöttét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal támogatta. Demeter Ervin megyei kormánymegbízott azt vallja, a Nemzeti Vágta több mint lovasverseny, inkább a magyarságot összefogó, hagyományőrző fesztiválnak tekinthető. A Borsodi Vágta eltökélt célja a nemzeti hagyományok ápolása és a települések közötti hidak építése, fogalmazott.

Az eredmények: 1. Kun Ferenc (Mád) Colona Victoria lovával 2. Szebellédi Andrea (Szuhakálló) Jackson July lovával 3. Bihari Tibor (Újcsanálos) Zarándok nevű lovával

Kishuszárok: 1. Balogh Béla (Hernádkak) Sólyom nevű lovával 2. Jenes Anna (Szuhakálló) Zsófi nevű lovával 3. Harsányi Viktória (Onga) Maranello Herceg nevű lovával 4. Udvaros Nóra (Gesztely) Vezér nevű lovával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!