Friss hírek

2009.09.22. 08:21

600 új munkahely Zalaegerszegen?

<p>Jelentõs létszámbõvítési szándékot jelzett a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (NydRMK) Zalaegerszegi Kirendeltségének Zalaegerszegen egy multinacionális cég. Az elõzetes jelzés szerint hatszáz dolgozóra lenne szükségük, és fõleg gyártósori összeszerelõket, elektromûszerészeket, mûszaki biztonsági ellenõröket vennének fel még az idén.</p>

Mivel a hatszáz fõs létszámbõvítés egyelõre csak szándék, és a multinacionális társaságnál még nincs végleges döntés, részleteket nem árult el Hegyi László, a NydRMK Zalaegerszegi Kirendeltség és Szolgáltató Központ igazgatója.
Hozzátette, hogy a létszámbõvítés mellett sajnos újabb munkahelyek megszûnése is várható a városban. A munkaügyi központ ugyanis csoportos leépítésrõl is tudomást szerzett. Ez 250 embert érint a régióban, közülük 100 Zala megyei. Azt egyelõre nem lehet pontosan tudni, hogy kiknek szûnik meg a munkahelyük, a foglalkoztató még nem választotta ki azokat, akiknek menniük kell.

Zalaegerszegen egyébként az egy évvel ezelõttihez képest 63 százalékkal nõtt a munkanélküliek száma. A munkaügyi központban másfél száz cég bevonásával reprezentatív felmérésbe kezdtek a napokban, hogy kiderüljön, hogyan változik a munkaerõ-piaci helyzet a közeljövõben. A felmérés október végéig tart, majd az adatok feldolgozása után az év végére várható eredmény - mondta Hegyi László igazgató a Független Hírügynökségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!