Helyi gazdaság

2015.09.02. 11:14

Illegális bevándorlás - Szakértő: a migránsok többsége még a helyi viszonyok szerint is képzetlen

Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A migránsok túlnyomó többsége még a saját hazája szintjéhez képest is képzetlen, ezért vagy egyáltalán nem, vagy csak jelentős erőbefektetéssel lehetne integrálni az európai munkaerőpiacra - mondta Póczik Szilveszter, az Országos Kriminológiai Intézet migrációkutatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) - A migránsok túlnyomó többsége még a saját hazája szintjéhez képest is képzetlen, ezért vagy egyáltalán nem, vagy csak jelentős erőbefektetéssel lehetne integrálni az európai munkaerőpiacra - mondta Póczik Szilveszter, az Országos Kriminológiai Intézet migrációkutatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.A szakértő szerint Angliában és Franciaországban már a mostani menekülthullámot megelőzően létrejöttek olyan "mini iszlám államok", amelyekkel még a rendfenntartók sem foglalkoznak, és ezek gyakran ellenségesek a többségi társadalommal szemben.

A migránsok egy része viszont magasan kvalifikált, sokuk valamelyik európai országban szerezte egyetemi diplomáját, így ők valószínűleg könnyen boldogulnak majd - tette hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!