Helyi közélet

2012.05.11. 12:41

Kerítéssel zárta le a telkét és az ügyet dr. Simon Gábor

Miskolc - Kerítést húzott fel dr. Simon Gábor a vitatott telekhatárra.

Miskolc - Kerítést húzott fel dr. Simon Gábor a vitatott telekhatárra.A Fidesz szerint évek óta jogtalanul használ egy 8 méter széles teleksávot dr. Simon Gábor, a szocialisták miskolci elnöke. Szerinte azonban nem, de a politikai támadásokat lezárandó kerítést húzott fel a saját- és az önkormányzati telek közé.

Pénteken sajtótájékoztatón mondta el a történetet: "2004-ben vásároltam a telket. Tudni kell, hogy korábban a 3 szomszédos telek, beleértve a 8 méteres sávot is, egy teleknek számított. Éppen ezért egy vaskerítéssel el volt kerítve, amely az építkezés alatt megrongálódott. Ezért ezt felújítottam." Tudván, hogy ez önkormányzati telek, megszerette volna vásárolni, de jogi csűcsavar miatt - fogalmazott - nem lehetett. "Tavaly decemberben újra jeleztem vételi szándékomat az önkormányzatnál, akkor azzal utasították el, hogy a város ezt a részt - 8 méteres sávról van szó - kiemelt fejlesztési területnek tekinti. Azt is elmondták, hogy egy utat terveznek ide, amennyiben a hatályos jogszabályok megváltoznak. A mostani szerint ugyanis nem lehetne, mivel ez kertvárosi lakóövezet" - mondta Simon Gábor.

A pártelnök végül úgy döntött, kerítést húz fel a két telekrész közé. "Erre egyébként semmilyen jogi kötelezettségem nem volt. Sőt az úgynevezett szomszédjog azt írja elő, hogy a helyben kialakított gyakorlat szerint kell felhúzni egy kerítést. Ez alapján - ezen a részen - ez az önkormányat feladata lett volna. Ezt jeleztem is a hivatalnál, de azt válaszolták, ők nem húznak oda kerítést, más módon kívánják azt hasznosítani" - tette hozzá a pártelnök.

ÉM-NSZR

 A Fidesz szerint ez menekülés

A Fidesz nevében dr. Nánási-Kocsis Norbert önkormányzati képviselő adott ki közleményt, Simon Gábor menekül a felelősségrevonás elől címmel: "Simon Gábornak szégyenszemre, hosszú-hosszú évekig nem jutott eszébe kerítést építeni az általa használt 282 négyzetméteres, városi törzsvagyont képező telek és a saját saroktelke közé. Noha neki ez már régen kötelessége lett volna, saroktelekről lévén szó.

Most kezdett el építkezni Simon, emberi tartásának elfogytával akkor, amikor már saját párttársai is tarthatatlannak ítélték helyzetét.

Most kezdett el építkezni Simon Gábor, miután megneszelte, hogy az önkormányzat hivatala birtokvédelmi eljárást kezdeményez ellene. Most persze már menekülne Simon Gábor, az MSZP Országos Etikai Bizottságának lemondatott elnöke a felelősségrevonás elől. Menekülne Simon MSZP városi elnök, de nincs hová."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában