Magyarország

2007.11.29. 17:19

Szurkálással fenyegette diáktársait

<p>Szurkálással fenyegette meg osztálytársait csütörtök délelőtt az egyeki általános iskola egyik negyedik osztályos tanulója - erősítette meg a Napló információját Magyari Kálmán, az oktatási intézmény igazgatója.</p>

Az intézményvezető az ügy további részleteibe is beavatta lapunkat: - A diák a szünet végén beállt a tanterem ajtajába kezében egy bicskával és közölte a bentlévőkkel, hogy ő most mindenkit megszúrkál.

Az ügyeletesek gyorsan elkapták a diákat, kárt nem tett senkiben, a kést lefoglaltuk. Az esetet jeleztük a gyermekjóléti szolgálatnak, ugyanakkor kértük, indítsák el a gyermek intézeti elhelyezési eljárását.

Az iskolában történtekről pénteken tájékoztatjuk a rendőrséget és ott informálódunk, hogy az oktatási intézménynek van-e további tennivalója az esettel kapcsolatban.

Magyari Kálmán elmondta azt is, hogy a szurkálással fenyegetőző gyermeknek korábban is voltak már magatartásbeli problémái, továbbá az iskolában nem ez az első eset, amikor kést vesznek el diáktól.

Közveszélyes a fiú

A bicskát két tanár vette el a diáktól. Szerencsére a penge nem okozott sérülést. Az iskola igazgatója vizsgálatot rendelt el, majd feljelentést tett a rendőrségen.

Magyari Kálmán azt mondta: "A szurkálással gyanúsított tanuló igen vaskos aktával rendelkezik. Iskolakerülő életmódot folytat, nagyon sokat hiányzik. Előfordul az, hogy napokig nem látjuk!"

Gém Zsuzsa Andrea szerint a fiú korábban nem volt agresszív, de azt tudták, hogy nem szeret iskolába járni. A családgondozó elmondta: ők is meglepődtek a történteken. Kántor Péter rendőr alezredes tapasztalata szerint, a hasonló esetek - gyerekek iskolai zsarolása, fenyegetés, verekedés- mintegy 80%-a rejtve marad. Tapasztalataik alapján ugyanis sok tantestület az iskola belügyének tekinti azokat, és a konfliktusokat megpróbálják lehetőleg kapun belül megoldani. A Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója szerint a fiú ön- és közveszélyes. A szakemberek ezért a gyermek ideiglenes intézeti elhelyezését javasolják.

Kapcsolódó anyagok:

  • Kiállt a kés a nyakából
  • Felpofozta a motorost a nagymama
  • Verekedések Debrecenben és Derecskén
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!