Helyi közélet

2010.09.11. 14:48

Önkormányzati választás 2010 | A pletykákra válaszul

<p>Miskolc - A személyével kapcsolatos pletykákra mesélős-adomázós sajtótájékoztató keretében válaszolt Káli Sándor polgármester pénteken. Nem költözik Debrecenbe, nem rákos és nem ő fejezte le a helyi Fdeszt.</p>

Több A4-es lapon szerepelt azon pletykák gyűjteménye, amelyeknek ő maga, azaz Káli Sándor polgármester a „főszereplője”. Állítólag több közülük egyenesen hozzá érkezett, mailen. S bár a humor, mint mondta, nem áll tőle távol, s a pletykákat nem érdemes komolyan venni, választás lévén, úgy gondolta jónak, ha ezek némelyikére nyilvánosan reagál.

Nem költöznek össze


A legelterjedtebb szóbeszédre, miszerint Debrecenben fogott házépítésbe (viccesebb formájában „összeköltözik Kósa Lajossal”), elmesélte, miként élte meg, amint felsőzsolcai, 60-as években épült házának alsó szintjét elönti a víz. Elmondta, még mindig két szárítógép dolgozik azon, hogy ismét rendeltetésszerűen használhassák az ott lévő helyiségeket. E házból nem is kívánnak elköltözni feleségével, a számára egyébként is „túl sík” Debrecenben pedig sem saját, sem családtagjai nevén nem vásárolt ingatlant.
A másik pletykára, miszerint rákbeteg, inkább csak azt tudja mondani: reméli, hosszú élete lesz, minthogy akinek alaptalanul halálhírét költik, az állítólag sokáig él.

Bukók és nyerők


A „fészekrakó históriára” a következő szavakkal reagált: „Én az ellenfeleimmel szemben soha ilyen mocskolódást nem dobnék be, s a becsületsértésért feljelentést teszek.” Továbbá kijelentette: „Tűzzel-vassal azon leszek, hogy a fészekrakók kikerüljenek... Ezen az ügyön bukott Miskolc városa, buktak a szomszédok, és hatalmasat nyertek a bankok”.
A polgármester visszautasította továbbá, hogy a helyi Fidesz „lefejezésében ” neki is szerepe volna, közölte azt is: Toyota Auris gépkocsija az árvízben totálkáros lett. Enne kapcsán pedig elmondta, hónapok óta azon dolgozik, hogy elektromos autót gyártó cégekkel kapcsolatot teremtsen, s hogy a Zöld Nyíl befejezése után mind a helyi közlekedésben, mind pedig a város tömegközlekedésben nőjön az elektromos autók aránya. „Olyan program kell, amely azt célozza, hogy a környezetbarát járművek üzemeltetése és gyártása is ide költözzön.”
Végezetül kijelentette: ő is közreadhatna pletykákat politikai ellenfeleiről, de nem látja értelmét. (Igaz, azért megemlített közülük kettőt.)

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában