Sport

2015.10.24. 14:10

MKC: Támadásban kellene egy kis plusz

Mezőkövesd - Szombaton 19 órától a Balmazújvárost látja vendégül a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombaton 19 órától a Balmazújvárost látja vendégül a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.Sűrű a programja mostanában a dél-borsodi alakulatnak, amely szerdán Békésen szerepelt Magyar Kupa összecsapáson és jutott tovább.

– A lelkeknek mindig jót tesz egy győzelem – vágott bele Skaliczki László, az MKC szakvezetője. – A nehézségek ellenére magabiztosra sikerült a továbbjutás, kíváncsi vagyok a sorsolásra, hogy kivel kell majd küzdenünk a következő fordulóban és hogy a tavalyi kimagasló szereplés, az MK-bronzérem után meddig jutunk el.

Arányos elosztás

A kövesdi szakmai munka felelőse ezután kitért a szerda-szombat ritmusra, hogy sorjáznak az összecsapások együttese előtt.

– A bajnokság első felét gyakorlatilag letudjuk október végéig, míg a másodikat négy és fél hónap alatt – világított rá egy érdekességre Ska­liczki László. – Most tizenhárom nap alatt van annyi találkozónk, mint novemberben és decemberben összesen. Az indokokat, érveket látom, értem, hogy van, aki kettős, hármas terhelés alatt van, de ezen csapatok azért is rendelkeznek bővebb kerettel, hogy mindenhol helyt tudjanak állni. Egy lebonyolítás megtervezésekor nagyon fontos, hogy a terhelés arányosan osztódjon el, és legyen benne egy megfelelő ritmus.

Bravúrok kellenének

A tréner ezt követően a hétvégi hazai fellépést hozta szóba:

– Meccseink többségén huszonöt gól alatt tudtuk tartani ellenfelünket, vagyis a védekezésünk megfelelő volt, viszont támadásban kellene még egy pici plusz. Egy hét alatt három találkozónk lesz, három olyan csapat ellen, amely a felső házba igyekezne. Ezekből kettőt itthon vívunk meg, bravúrokra lenne szükség, ami egyébként benne van a játékosokban. A sorban az első a Balmazújváros, amely megverte a Balatonfüredet és a Gyöngyöst idegenben, a Tatabányát pedig otthon, és ezek azért figyelemreméltó eredmények. A védőjátékuk stabilabb lett a korábbiakhoz képest és a balkezes vonalon Oláh G.-vel erősödtek. Bő a merítési lehetőségük, szinte minden poszton rendelkeznek két azonos tudású játékossal, és nem mellesleg arról is szólni kell, hogy Füzesi Ferenc kollégám kiválóan dolgozik velük. Ami számunkra biztató, az a hazai pályán való eddigi szereplés, emellett ügyelnünk kell arra, hogy végig koncentráljunk, illetve hogy az energiánkat a lehető legoptimálisabban osszuk be.

ÉM-MI

A keretről

Kozina – sérülése miatt – nem áll Skaliczki László rendelkezésére, míg a korábban térdszalaghúzódással bajlódó Kovács P. ugyan már ott ült a kispadon Békésen, a szakvezető szerdán nem küldte pályára – vélhetően most erre sor kerül majd.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!