Élő interjú közben lőttek agyon két tévést Virginiában

Akt.:
Élő interjú közben lőttek agyon két tévést Virginiában
Élő interjú közben lőttek agyon két tévést Virginiában - © Fotó: cnn.com
Washington, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Élő reggeli adásban, interjú közben lőtt le egy riporternőt és egy operatőrt szerdán a Virginia állambeli Moneta bevásárlóközpontjában egy volt kollégájuk, aki a kettős gyilkosságról videót közölt a közösségi médiában, majd öngyilkosságot követett el.

A CNN hírtelevízió leányvállalata, a roanoke-i központú WDBJ7 két munkatársára, a 24 éves Alison Parkerre és a 27 éves Adam Wardra legkevesebb 15 lövést adott le a támadó, akit Vester L. Flanaganként azonosítottak.

wdbj

A 41 éves Flanagan a WDBJ7 tévétársaság 2013 februárjában elbocsátott riportere volt. A férfit rendőrrel kísértették ki akkor a munkahelyéről. Jeffrey Marks, a csatorna elnök-vezérigazgatója szerint Flanagan kereste a konfliktust és nehéz volt vele együttdolgozni.

flanagan

Flanagan, aki a WDBJ7-nél a Bryce Williams újságírói nevet használta, a közösségi médiában megosztott egy, a gyilkosságról általa készített videót. A Twitter, a Facebook és a YouTube megpróbálta törölni a felvételeket.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Flanagan egy autós üldözést követően, amelyben összetörte az autóját, az I-66-os autópálya közelében fegyverével öngyilkosságot kísérelt meg. Válságos, életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba, ahol meghalt.

screenshot 2015-08-26 12.08.55

Flanagan a jelek szerint hosszasan készült a gyilkosságra; az ABC televízió híradójának nem sokkal a bűncselekményt követően egy 23 oldalas faxot küldött. A rendőrség erről nem közölt részleteket, de sajtóértesülések szerint az afroamerikai férfi a terjedelmes üzenetben egyebek között a faji megkülönböztetésre panaszkodott. Azt állította, akkor telt be nála a pohár, amikor júniusban egy fehér rasszista támadó meggyilkolt kilenc fekete hívőt egy charlestoni templomban.

“Williams” szerdán a Twitteren azt állította, hogy mindkét áldozatával munkahelyi konfliktusa volt. Az elkövető több korábbi kollégájára panaszt tett az Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságánál állítólagos rasszista kijelentéseik miatt, de vádjait nem sikerült bizonyítania.

ADDITION On Air Shooting

Az első jelentésekkel ellentétben az interjúalany, Vicki Gardner, a helyi kereskedelmi kamara elnöke is megsebesült. Őt megműtötték, állapota stabil.

shoot

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője felszólította a kongresszust, hogy hozzon törvény a lőfegyverek beszerzésének és tartásának megszigorításáról, és hogy a “józan ész” szellemében akadályozza meg a virginiaihoz hasonló tragédiákat, amelyek “túlságosan gyakran” fordulnak elő az Egyesült Államokban. Hasonlóképpen a lőfegyverekre vonatkozó szabályozás megszigorítását sürgette Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns.

– MTI –


Az Egyesült Államokban történik a világ összes ámokfutó lövöldözéseinek közel egyharmada

Chicago, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – Az Egyesült Államokban történik a világ összes ámokfutó lövöldözéseinek közel egyharmada – erre jutott egy amerikai kriminológus 171 ország és csaknem fél évszázad adatainak elemzése alapján. tovább »

Videó: A koporsóban támadt fel egy 16 éves lány

A család bezúzta a sírt, amikor meghallották a 16 éves Neysi Perez segélykiáltását. Sajnos nem sikerült őt időben kimenteni, a lány meghalt. tovább »

Nem sikerült tisztázni a Németországban elrabolt és meggyilkolt lány halálának okát

Berlin, 2015. augusztus 19., szerda (MTI) – Egyelőre nem sikerült megállapítani a gazdag vállalkozó szüleitől elrabolt és meggyilkolt 17 éves német lány, Anneli halálának pontos okát, az első vizsgálatokat így még hetekig tartó igazságügyi orvosszakértői munka követi – jelentették be szerdán Drezdában. tovább »

Elraboltak és meggyilkoltak egy 17 éves lányt Németországban

Berlin, 2015. augusztus 18., kedd (MTI) – Németországban elrabolták és meggyilkolták egy gazdag vállalkozó 17 éves lányát, a hatóságok keddi bejelentése szerint a két feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. tovább »

Nyolc halottat találtak a rendőrök egy amerikai házban

Washington, 2015. augusztus 9., vasárnap (MTI) – Nyolc halottat – öt gyermeket és három felnőttet – találtak a helyi hatóságok egy egyesült államokbeli házban, amelynek tulajdonosa rálőtt a kiérkező rendőrökre, mielőtt letartóztatták – jelentette vasárnap a helyi média. tovább »

Guardian: ezer fölé emelkedhet az amerikai rendőrök által idén megölt emberek száma

London, 2015. július 1., szerda (MTI) – Ezernél is többen életüket veszthetik az idén az Egyesült Államokban rendőri intézkedés következtében, ha a rendőri fegyverhasználat vagy egyéb intézkedések okozta halálesetek száma a jelenlegi ütemben növekszik – írta szerdai feltáró riportjában a The Guardian. tovább »
hirdetés


hirdet�s