Élő halottak a Bocskai utcában

Élő halottak a Bocskai utcában
Miskolc – Halloween ünnepet rendezett szombaton a Bocskai utcai épületében a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola Miskolcon.

“Diákjaink és tanáraink a Halloween “szellemében” beöltözve játékos vetélkedők során, borzongva és szórakozva mérik össze tudásukat.” – invitálta a suli munkatársunkat. Júúúújjj… “Élő Halottak, Döglött Fradisták, Véres Szemgolyók”. – csak néhány vidám név a Mentoros csapat elnevezései közül.

Séra Orsolya angol tanárnőnk kitűnő ötlete volt ennek a napnak a megszervezése. Az, hogy az angolszász hagyományokra építve nálunk is legyen ilyen kezdeményezés. – mesélte Liszek Zsuzsa tanárnő. – A diákoknak nagyon bejött, de nekünk, tanároknak is. Óriási a tömeg, jól szórakozunk.
Közben kiderült az is, hogy körülbelül 30, öt fős csapat vitézkedik a győzelemért. A versenyre egyébként az osztályokban lehetett jelentkezni és csapatnevet kitalálni.
– Ez a diákjaink kreativitására volt bízva. – tette hozzá Liszek Zsuzsa. – Ugyanakkor akik beöltöztek, plusz pontot kaptak, kapnak. Főleg a horror jelmezek aratnak, de a töklámpa készítés csakúgy nagyon tetszik a gyerekeknek, mint a puzzle, vagy éppen a mogyorókrémes-tejszínhabos kenyéretetés csukott szemmel.

Haláli szakács hullák

– Olyan feladatokat igyekeztünk kitalálni, amelyek mókásak és kreatívak. – mindezt már Séra Orsolya, a Mentor Halloween nap megálmodója és főszervezője árulta el munkatársunknak. – Van többek között almaevő-, és rajzverseny, és cukorka dobálás is. Sajnos külföldön még nem voltam Halloween-on, míg itthon ez már a harmadik.
Közben az egyik csapattal, a Haláli Hullákkal is sikerül néhány szót váltanunk.
– Volt nutellás-tejszínhabos kenyérevés! Egyszerűen szeretünk bolondok lenni! – jelentette ki Szabó Tamás, a végzős szakács osztály egyik “hullája”, míg Gogolya Nikoletta szerint tuti, hogy nyerni fognak.
Rutter Laura Ivetten parádés jelmez. Hogy honnan?
– Van egy kedvenc mesefilmem, aminek az a címe, hogy a “Halott menyasszony”. Onnan. Régen meg van, egy esküvőn koszorúslány ruha volt. – mondta egy szuszra.
Tanyi Ágnes elmondása szerint nagyon jók a feladatok, de a legviccesebb az almaevés. “Fel volt lógatva egy alma és azt kellett két embernek ennie. Enyhén szólva is vicces volt.” – fogalmazott, majd mentek is tovább a következő feladatot elvégezni.
Elköszönve a Mentor lelkes hölgy tanáraitól a folyosón egy “baltás gyilkost” láttunk bemenni az egyik terembe. Hiába, na: Halloween volt a Mentorban.

ÉM-JLI