Elnyertük a Google támogatását!

Akt.:
Elnyertük a Google támogatását!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – 360 fokos videók megvalósítására nyert pénzt a Google-től a Russmedia Kft. Az amerikai óriáscég az európai médiavállalkozások digitalizációjának támogatására hozott létre 150 millió eurós (több mint 45 milliárd forintos) alapot; a pályázati verseny második körének nyertesei között mindössze három magyar projekt volt – az egyik a kiadónké.

Az európai médiavállalkozások digitalizációjának támogatására hozott létre egy jelentős, 150 millió Eurós alapot az amerikai Google cégóriás. Ezt a jelentős mennyiségű támogatást három pályázati körben osztják ki a győztesek között. A Digital Innovational Fund, azaz Google DNI támogatására bármely európai médiacég pályázhat(ott).

dni

A Hajdú-bihari Naplót, az Észak-Magyarországot és a Kelet-Magyarországot is kiadó Russmedia Kft. e pályázat második ciklusában nyerte el a DNI jelentős támogatását, mellyel egy teljesen új területen, a 360 fokos videók világában valósítja meg a cég három munkatársa, Fabók Ágnes (Digital News Manager), Cziffra Andrea (Online főszerksztő) és Gömöri Gergely (Portálmenedzser) által megálmodott projektet. A DNI verseny második körében több ezer jelentkező közül összesen 124 pályamunkát díjaztak közel 24 millió Euró támogatással. Magyarországról a Russmedia Kft. mellett az Átlátszó.hu és a Mérték Médiaelemző Műhely projektjét hirdették ki nyertesnek november 17-én.

HBN