Elnézést kér a Nemzetvédelmi Egyetem – nem lesz nemzetbiztonsági alapszak

Nem indítja el a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi egyetem az előző vezetés által költségtérítéses formában meghirdetett “nemzetbiztonsági alapszakot.”

A Honvédelmi minisztérium pénteki közleménye szerint a szak indítása ugyanis ellentétes az egyetem fenntartói és megrendelői elvárásaival, és a jelenlegi képzési stratégiával. Az egyetem más lehetőséget kínál az erre a szakra felvett hallgatóknak.

Az egyetem, annak érdekében, hogy a szakra jelentkezett fiatalok a tőlük független ok miatt ne kerüljenek kedvezőtlen helyzetbe, más szakon való tanulást ajánlott föl a hallgatóknak. Emiatt a biztonság- és védelempolitikai alapképzésben nemzetbiztonsági szakirányra is lehet majd jelentkezni. Szintén alapképzésben a nemzetközi tanulmányok, illetve a védelmi igazgatási szak, mesterképzésben pedig a biztonság- és védelempolitikai vagy a védelmi igazgatási szak, amit elvégezhetnek a hallgatók. Mivel a biztonság- és védelempolitikai és a nemzetközi tanulmányok szakon felvételi követelmény a középfokú komplex nyelvvizsga, az átirányított hallgatók, amennyiben nincs meg a szükséges nyelvvizsgájuk, azt később is pótolhatják.

Az egyetem “jelenlegi vezetői – elődeik helyett is – az érintettek elnézését kérik, és megnyugtatják a hallgatókat, valamint hozzátartozóikat, hogy a lehető legjobb lehetőséget ajánlják a szakváltásban érintetteknek.” – olvasható a honvédelmi tárca közleményében.
– Független Hírügynökség –
hirdetés


hirdet�s