Elmű: több helyen még nem állt helyre az áramszolgáltatás

Akt.:
A Főkert Nonprofit Zrt. szakembere az előző napi viharban letört faágakat takarít el a budapesti Városligetben 2015. július 9-én.
A Főkert Nonprofit Zrt. szakembere az előző napi viharban letört faágakat takarít el a budapesti Városligetben 2015. július 9-én. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. július 9., csütörtök (MTI) – Továbbra sincs áram a szerdai vihar miatt az ország több fogyasztójánál – közölte az Elmű-Émász csütörtök este az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtök este 20 órakor az ellátatlan lakóingatlanok száma országszerte több ezer volt, éjfélig várhatóan jelentősen csökken ez a szám.

Hozzátették, hogy azon fogyasztóknak, akiknél a szolgáltatás több mint 24 órája szünetel, a társaságcsoport egyszeri, 5000 forint kifizetését ajánlja fel.

A hibák többségét a vezetékekre dőlt fák és ágak okozzák, az ilyen esetekben a katasztrófavédelem munkatársainak segítségére van szükség a helyszín biztosításához, ami időt vesz igénybe – írták.
Nagy, összefüggő üzemzavar a közlemény szerint az Elmű-Émász szolgáltatási területén nem áll fenn, ellátatlan település vagy településrész nincs. Egyes régiókban, különösen Aggteleken és környékén, aggregátorok üzemeltetésével állították helyre a szolgáltatást.

– MTI –