Friss hírek

2007.12.22. 12:34

Roham az adományokért Nagykanizsán

<p>Az élelmiszercsomagok és a játékok már korán elfogytak, ruha viszont mindenkinek jutott Nagykanizsán a Vöröskeresztnél, ahol szombaton délelőtt szétosztották a helyi Mikulásgyárban összegyűlt ajándékokat. A rászoruló családok szabályos rohamot indítottak a karácsonyi adományokért, és szinte egymás kezéből tépték ki a dobozokat.</p>

A nagykanizsai Vöröskereszt munkatársai ajándékosztásra készültek, de végül alig fértek az adományok közelébe. A családok egyszerűen megrohamozták a dobozokat szállító autót és kiszolgálták magukat. Volt miből válogatni, az idei Mikulásgyárban több tonna ruha és lábbeli gyűlt össze. Élelmiszercsomag csak 55 családnak jutott, viszont akadt néhány különleges ajándék is.

"Kaptunk mosógépet, két tévét, két szekrénysort, öt fotelt, ágyat, ágyterítőket, ágyneműket, kaptunk sok olyan dolgot, ami hasznos és karácsonyi ajándéknak nagyon szép lesz a fa alatt" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Antall Istvánné, a nagykanizsai Vöröskereszt titkára.

Az ajándékosztásra elsősorban olyanokat hívott meg a Vöröskereszt, akiknek év közben is segítségre van szükségük. Nikolics Vilma négy gyermeket nevel az élettársával - munkanélküli segélyből. Az asszony elmondta, hogy a családnak így szép lesz az idei karácsonya, mert az ajándékokra szánt pénzből fenyőfát és szaloncukrot vehetnek, sőt még ünnepi vacsorára is jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!