Élményközpont is várja Miskolcon a jövő hallgatóit

Élményközpont is várja Miskolcon a jövő hallgatóit
© Fotó: Ádám János
Miskolc – ByeAlex itt tanult meg gondolkodni, és ezért roppant hálás az egyetemnek.

A Miskolci Egyetemen pénteken adták át az innovációkat bemutató részleget, aminek deklarált célja az intézmény népszerűsítése a fiatalok körében. Hogy az élményközpont a jövő hallgatóit kívánja megszólítani, azt jól példázta, hogy a szalagvágók között ott volt ByeAlex, aki korábbi tanulóként a Miskolci Egyetem nagyköveti tisztségét tölti be.

Hülyének lenni nem érdem

Rajongói izgalommal telt, mobiltelefonjukkal rögzítési harckészültségben lévő általános iskolásokkal körülvéve adták át az egyetem legújabb infrastrukturális fejlesztését, az élményközpontot.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a jövő potenciális hallgatóit köszöntötte bennük, majd a tanulás fontosságát hangsúlyozta: „lehet, hogy tanulni nehéz, de még nem találtak ki jobb megoldást a hosszú távú boldogulásra” – mint mondta.

A fiatalok legnagyobb örömére, őt ByeAlex követte. Felidézte egyetemi tanulmányait, amit a Bölcsészettudományi Karon végzett. Hangsúlyozta, hogy itt tanult meg gondolkodni, és ezért roppant hálás az intézménynek. Végezetül ő is tanulásra ösztönözte a gyerekeket: „soha ne adjátok fel a tanulást, hülyének lenni nem érdem”.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Végezetül Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja ismertette az élményközpont célját. Minél több fiatalt akarnak az intézménybe csábítani, ebben eszköz a részleg, ahol a tudományt játékos formában mutatják be: szabadulószobák, bányalátogatás, stb. Reményeik szerint mindeközben megismerik a campust és kedvet kapnak a jelentkezéshez.

KCS