Elmenekült a fantom sofőr

Miskolc – A kormány mögül kiszálló férfi a rendőri intézkedés közben a pólóját tépte, s azt állította, hogy az autót egy másik férfi vezette, aki elszaladt a helyszínről. A bíróság 20 nap elzárásra ítélte taktaszadai férfit.

A napokban Miskolc belvárosából a Diósgyőri városrész irányába ment egy személygépkocsi és annak öt utasa a hajnali órákban. A rendőrök figyelmét azt keltette fel, hogy az autóból olyan hangosan szólt a zene, ami zavarhatta a környéken élők nyugalmát. A Vörösmarty és a Corvin utcák kereszteződésénél lévő forgalomirányító lámpa piros jelzésénél a járőrök felszólították az autóban ülőket, hogy halkabban hallgassák a zenét. A zöld jelzésre azonban elindultak és még feljebb tekerték a hangerőt.

Egy közeli parkolóban a rendőrök megállították az autót, amit jól láthatóan a 35 éves G. L.  taktaszadai férfi vezetett, s érezhetően nemcsak ő, hanem négy utasa is ittas állapotban volt. Az agresszív és szitkozódó férfiak nem akarták igazolni magukat, mondván nincs náluk arcképes igazolvány. Az időközben megérkező rendőri erősítésre az érintettek mégiscsak eleget tettek a rendőri felszólításnak, igaz mindvégig erőszakosan viselkedtek. G. L. még az ingét is letépte magáról, így tiltakozva a szakszerű és jogszerű rendőri intézkedés ellen. Mint később kiderült a 35 éves férfit már korábban 2008. októberéig eltiltották a vezetéstől. Az alkalmazott alkoholszonda alapján a férfit előállították, aki a vérvétele során is közölte, hogy megverekszik a rendőrökkel és elintézi őket.

A bíróság G. L.-el szemben járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt 20 nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárást szabott ki.