Elmarad a záróelőadás a 3. Bárka Fesztiválon

Az egyik szereplő betegsége miatt elmarad a 3. Bárka Fesztivál november 11-re meghirdetett a Sho-Bo-Gen-Zo, az igazlátás ösvényei című előadása. Az előadásra váltott jegyek becserélhetők – tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget Brávácz Alexandra, a Bárka Színház sajtóreferense.

Harmadik alkalommal rendezik meg november 4-e és 11-e között a Bárka Fesztivált. A több mint egyhetes nemzetközi színházi seregszemlén a közönség láthat litván, orosz és angol előadásokat is a magyar produkciók mellett. A fesztivál új külső helyszínt is avat ebben az évben – a Mátyás téri Kesztyűgyár egy színházi kísérletnek ad helyet november 10-én

A november 4-i nyitónapon Andrej Mogucsij és társulata, a szentpétervári Formalnij Tyeatr leghíresebb előadását, a Bolondok iskoláját láthatják a nézők. Másnap a Budapesti Színművészeti Egyetem végzős hallgatóinak vizsgaelőadását nézheti meg a közönség. Agota Kristóf: Fáj című darabját Forgács Péter rendezi.

November 6-án és 7-én az Alvis Hermanis vezette Rigai Új Színház bemutatóját – A csend hangjai avagy Simon és Garfunkel 1968-as rigai koncertje, mely soha nem történt meg… láthatják a Bárka Fesztivál nézői. Vidovszky György rendezésében nézheti meg a közönség november 8-án Ödön von Horváth Istentelen ifjúság című magyarországi bemutatóját.

A Bárka Színház visszatérő vendége az angol rendező, Tim Carroll, aki a The Factory London elnevezésű csapatával november 9-én egy színházi kísérletet mutat be a magyar közönségnek – Hamlet címmel. Ezt az előadást nézheti meg a közönség másnap este a Kesztyűgyárban is.

A fesztivál zárónapján, november 11-én mutatta volna be Nagy József társulata a Sho-Bo-Gen-Zo, az igazlátás ösvényei című előadását. A darab egyik szereplőjének – Cecile Loyer – betegsége miatt azonban a bemutató elmarad.

A nemzetközi fesztivál részletes programja a: www.barka.hu oldalon olvasható.