Sport

2014.10.21. 10:04

Országos szurkolói bojkott - Buszok indulnak a demonstrációra Miskolcról

Amint az köztudott, országos szurkolói bojkottot hirdettek a hazai szurkolótáborok október utolsó hétvégéjére, a labdarúgó NB I és NB II aktuális fordulójára, amelyhez csatlakoztak a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok is.

Amint az köztudott, országos szurkolói bojkottot hirdettek a hazai szurkolótáborok október utolsó hétvégéjére, a labdarúgó NB I és NB II aktuális fordulójára, amelyhez csatlakoztak a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok is.

"A hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!" - olvasható szurkolótáborok korábbi közös közleményében.

Ezúttal a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok felhívását adjuk közre:

"Tisztelt Szurkolótársaink!

Hivatalossá vált néhány részlet a hétvégi tüntetéssel kapcsolatban. A tüntetés időpontja október 26. 15 óra, helyszín a Parlament főlépcsője előtti Kossuth téri terület.

A tüntetésre buszokat indítunk, várjuk mindenki jelentkezését. Az utazás ára kb. 2500Ft, de ez létszámfüggő. Aki szeretne csatlakozni a buszos utazáshoz az a következő telefonszámon jelentkezhet: +36-20-210-6028, Molcsán György. Indulás 10:30-kor.

A tüntetés témája minden olyan probléma, ami a szurkolókat és így a magyar focit érinti. A teljesség igénye nélkül:

  • sporttörvény: kötelező szurkolói regisztráció -> szurkolói kártya -> tenyérszkenner; szurkolók negatív diszkriminációja a büntetések területén (ami máshol szabálysértés, az a stadionban bűncselekmény)
  • pirotechnika tiltása
  • politikai megnyilvánulások tiltása a stadionban miközben a focit a politika irányítja
  • drapériák pecsételése, kitiltása mondvacsinált indokokkal
  • klubok büntetése szurkolói rigmusok miatt
  • idegenbeli utazások korlátozása
  • mérkőzések zárt kapussá tétele valós indokok nélkül
  • koreográfiák korlátozása
  • kiírások cenzúrázása
  • stb.
  • Célunk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét ezekre a problémákra valamint elérjük, hogy a politika irányítóinak és az MLSZ vezetőinek gondolkodásmódjában változás álljon be. Rá kell jönniük, hogy nagyon nem jó az irány, amerre tartunk, amit semmi más nem bizonyít jobban minthogy az összes rivális szurkolótábor csatlakozik a bojkotthoz és a tüntetéshez.

    Az illetékeseknek egy petíció lesz átadva vasárnap.

    Kérjük azokat, akik támogatni kívánnak bennünket ezekben az ügyekben, ne menjenek ki szombaton a stadionba a Dunaújváros elleni mérkőzésre és másnap tartsanak velünk a tüntetésre.

    Csak együtt érhetünk el eredményeket!

    Szervezett szurkolói csoportok Diósgyőr"


    Pénteken irány a sportcsarnok

    A közlemény mellett arról is tájékoztattak a diósgyőri szervezők, hogy az október 24-én pénteken 18 órától sorra kerülő Aluinvent-DVTK - Szekszárd női kosárlabda mérkőzésen jelen lesznek a diósgyőri szurkolói csoportok miskolci sportcsarnokban. "Szurkoljunk egy jót a bojkott előtti napon! " - olvasható a felhívásban.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!