"Ellopták Budapestet" – fórumokon kampányol a Fidesz

A többi között a BKV körüli botrányokról, az ország eladósodásáról, az egészségügy és az oktatás problémáiról, valamint az idõsügyi politikáról beszélt Tarlós István, a Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje “Ellopták Budapestet” címû fórumán hétfõn. A politikus szerint számtalan olyan kérdés van, amelyben “tiszta vizet kell önteni a pohárba”, mert az MSZP és az SZDSZ kommunikációja eddig nem a tények bevallására épült. A frakcióvezetõ a következõ idõszakban minden nap másik budapesti kerületet keres fel, hogy a Fidesz egyéni képviselõjelöltjei mellett érveljen.

Tarlós István úgy fogalmazott: azért érkezett, hogy eligazítást adjon a tényekbõl, mert mostanában “túlkínálat” van az információból és nehéz eligazodni köztük. Hozzátette: az ország és a fõváros vezetése eddig palástolta a tényeket, amire ráerõsít a sukorói ügy, a MÁV helyzete, a kormányzati negyed ügye, a BKV vagy a gyógyfürdõk körüli botrányok. Az ellenzéki politikus szerint ideje számot adni azoknak, akik ezekrõl az ügyekrõl tehetnek. Beszédében magyarázatra szoruló példaként említette a 20 ezer milliárdos államadósságot, az euró bevezetésének folyamatos tolódását, a kórházak mindennapos, filléres gondjait, a pedagógusok helyzetét és a munkanélküliségi rátát.

A politikus kitért a fõváros helyzetére is, amelynek 195 milliárdos saját eladósodásához jön a BKV 90 milliárdos adóssága, és az egyéb pénzhiányok. Tarlós István szerint emellett egyre több botrány kerül a rendõrség látókörébe. A tömegközlekedési vállalat ügyei mellett említette a 4-es metró finanszírozási problémáit, és a szabálytalan közbeszerzések miatt elvont uniós támogatásokat. Úgy fogalmazott: bizonytalanok a nagyberuházások pénzügyi alapjai.

A frakcióvezetõ kitért arra is, hogy vannak pontok, ahol egyetért a Jobbikkal, de más módszerrel és más hangnemben képzeli a megvalósítást. Ilyen például az elszámoltatás demokratikus keretek között, a nemzeti vagyon védelme, a határon túli magyarság ügye, a cigányság problémáinak megoldása és a magyar kultúra képviselete.