Ellopták a rézkábelt – ez okozta a pénteki vonatkéséseket

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a biztosítórendszer hibája miatt pénteken 100-300 percet is késtek a vonatok. A műszer meghibásodását az okozta, hogy Vecsés állomás előtt 15 méter rézkábelt lopott el egy – egyelőre ismetlen – tettes – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sigulinszki Tibor, a MÁVINFORM ügyeletese. Hozzátette: a teljes felújítási szakaszon a vasúttársaság őrei folyamatosan jelen vannak.

Péntek délelőtt két vonalon is okozott fennakadást műszaki hiba. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon már dél körül sikerült kijavítani a hibát, itt 15-30 perces késések voltak délelőtt.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a biztosítórendszer meghibásodása mellett nehezítette a közlekedést, hogy Ferihegynél pályafelújítási, építési munkát végeznek, emiatt egy vágányon mehet a forgalom.
Napközben annyira feltorlódtak a vonatok, hogy 100-300 perces késések is voltak. A kábel pótlásával és az áramkör helyreállításával délután hat órakor végeztek a MÁV szakemberei. A forgalom azoban csak szombat reggelre állt helyre teljesen. Az eset óta folyamtosan őrzik a teljes felújítási szakaszt – közölte a MÁVINFORM ügyeletese.