Ellopták a műrendőröket a Szigetközben

Kelendő a műrendőr – a Szigetközben rövid idő alatt szinte minden településről ellopták az életnagyságú bábukat, amelyeket azért helyeztek ki az út mellé, hogy lassításra ösztönözzék azokkal a sofőröket. Ahol nem tudták elvinni, ott megrongálták a furnér zsarukat.

A Szigetközben néhány hónap alatt több mint 40 helyről lopták el az álrendőrt. Dunaszegen például egy hónapon belül mind a két forgalomlassító bábu eltűnt. Az egyiket betontömböstől, oszlopostól elvitték, a másikat leszerelték a betontuskóról, amelyre korábbra rögzítették – mondta a Független Hírügynökségnek Babos Attila polgármester. A harminc centiméteres betonalapra bilincselt, életnagyságú bábu darabonként 84 ezer forintjába került a településeknek, pótlásukra pedig nincs pénz – tette hozzá.

Ahol nem tudták elvinni, ott megrongálták a bábukat: letörték a kezét vagy a fejét, sőt volt olyan, amelyet felakasztottak egy villanyoszlopra. Több önkormányzat feljelentést tett, de a rongálókat nem találták meg. A Szigetközben élők azt mondják, hogy a rendőrbábuk csak akkor lennének biztonságban, ha mindegyik mellé egy igazi egyenruhást is állítanának.