Ellentmondások a magyarcsanádi lány perében

Egyre több az ellentmondás a Pénzes Henrietta felgyújtásával vádolt 16 éves Kurai András ügyében. A makói fiú ellen aljas indokból, különös kegyetleneséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás a vád. Fiatal kora ellenére akár 15 év börtönt is kaphat.
Pénzes Henriettát tavaly július 20-án Makó közelében megerőszakolták, kirabolták és felgyújtották. Testének 60-70 százaléka megégett, és sérüléseibe a tragédia után három héttel belehalt.

A tárgyalás csütörtök délelőtti, nyilvános részén meghallgatták azt a benzinkutast, akitől a tragédia reggelén, 10 perccel 8 óra előtt benzint vett robogójába a gyilkossággal vádolt fiú. Az időpont azért fontos, mert a megégett lányt reggel fél 9-kor találták meg. Így rövid volt az idő ahhoz, hogy a fiú odaérjen a helyszínre és ott felgyújtsa a lányt.

A lány barátjának alibijét igazoló két horgász vallomásában is volt ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy mikor és milyen körülmények között találkoztak a férfival.

A bíróság kérésére egy kinológus szakértő a helyszínen rögzített szagnyomokat elemezte és elmondta: a nyomok alapján nem állapítható meg, hogy a fiú a motorján szállította volna a lányt a tragédia helyszínére, mint ahogyan ez a vádiratban szerepel.

A bíróság zárt ülésen hallgatta meg a fiú korábbi cellatársát. A férfi meghallgatása előtt a Független Hírügynökségnek elmondta: Kurai András azt mesélte neki, hogy egy olyan gyilkosság miatt űl, amit nem ő követett el, csak a nyakába akarják varrni.

Az ügyben várhatóan júliusban hoznak ítéletet.