Friss hírek

2009.07.09. 17:33

Új buszokat állítottak forgalomba Szolnokon

<p>Huszonegy új alacsony padlós autóbuszt állított forgalomba Szolnokon a Jászkun Volán csütörtökön. A tömegközlekedési vállalat egyben GPS-alapú járműkövetési és forgalomirányítási, valamint internetes és WAP-os utastájékoztatási rendszerét is bemutatta. Ugyancsak munkába állítottak hat infrakapus utasszámláló berendezést és 60 elektronikus jegykezelő készüléket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pókász Endre, a szolnoki önkormányzat sajtószóvivője.</p>

Az új rendszerrel interneten és wapon is elérhető a szolnoki menetrend, a GPS technológiának köszönhetően pedig nyomon követhető, hogy egy-egy busz éppen merre jár, illetve mikor érkezik az adott megállóhelyhez. A városban intelligens megállóhelyeket is működnek. A buszmegállókban térképen jelzik, kiírják és be is mondják, hogy az éppen aktuális járat hol tart, és mikorra érkezik meg. A buszokon működő utasszámláló berendezések pedig a járatok kihasználtságáról is tájékoztatást adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!