Helyi közélet

2015.04.13. 13:22

Közlemény - Jobbik: Miskolc főépítésze: „nem szándékunk eltakarítani a számozott utcákat”

Miskolc - A telepfelszámolással kampányoló Fideszt egyre többen hozzák kellemetlen helyzetbe: nemrég a Máltai Szeretetszolgálat ismerte el, hogy bontás helyett fejleszteni szeretnék a számozott utcákat, erről azonban a választások előtt nem lehetett beszélni, a legutóbbi közgyűlésen pedig Miskolc főépítésze szólta el magát: nem szándékoznak „eltakarítani” a telepet.

Miskolc - A telepfelszámolással kampányoló Fideszt egyre többen hozzák kellemetlen helyzetbe: nemrég a Máltai Szeretetszolgálat ismerte el, hogy bontás helyett fejleszteni szeretnék a számozott utcákat, erről azonban a választások előtt nem lehetett beszélni, a legutóbbi közgyűlésen pedig Miskolc főépítésze szólta el magát: nem szándékoznak „eltakarítani” a telepet.Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz „gettóhaknija” kezd összeomlani: a Máltai Szeretetszolgálat után most Miskolc főépítésze buktatta le a telepfelszámolást. A magas beosztású hivatalnok a legutóbbi közgyűlésen szólta el magát, amikor kijelentette: nem áll szándékukban „eltakarítani” a számozott utcákat, ez az oka annak, hogy a déli tehermentesítőt – helyszűke miatt – nem lehet továbbvinni a DVTK stadion felé.

A Jobbik magyarázatot vár a városvezetéstől a főépítész által elmondottakra: mi az önkormányzat valódi terve a számozott utcákkal, ha nem az, hogy eltakarítják, hiszen végig ezzel kampányoltak? Illetve hogyan döntse el ezek után a választópolgár, hogy a városvezetés mikor mond igazat, és mikor nem?

Jakab Péter

Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,

miskolci frakcióvezetője


Miskolc - Azt a várospolitikai célkitűzést, hogy Miskolcon fel kell számolni a nyomortelepeket, a lehető legszélesebb egyetértés övezi településünkön. Ennek az egyetértésnek különös súlyt ad, hogy maga a közgyűlés, vagyis önkormányzatunk legfőbb szerve hozott erről mindenkire kötelező döntést. A Fidesz-KDNP aláírásgyűjtési akciója sem volt még régen, amikor 35 ezer miskolci erősítette meg az összes miskolci nyomortelep felszámolásának szándékát. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában