Ellenálhatatlanul haladó Ecsed

Nagyecsednek még soha nem volt NB III-as futballcsapata. Most lesz! A bajnokságot immár tizenegy ponttal vezető megyei első osztályú egylet legfeljebb sorozatos bukfencek következtében csúszhat le a tabella tetejéről.

Erre jelen állás szerint vajmi kevés az esély. Főként, mert a vetélytársak is kezére játszanak: meglepő „zakókkal” fényévnyi távolságra kerültek a berettyán-legénységtől.
– Addig kell ütni a vasat, amíg meleg – idézte az örökbecsű mondást Berettyán Gábor edző, utalván arra, hogy az Ecsed nem óhajt lazítani a folytatásban sem. – Sohasem titkoltuk, hogy szeretnénk kiharolni a feljutást, a csapat eddigi teljesítménye pedig megfelel a várakozásnak.

Más kérdés, erre mi sem számítottunk, hogy a riválisok sorra botlanak tavasszal, így tekintélyesnek tűnő előnyre tettünk szert. A legőszintébben mondom, azt gondoltam, fej-fej melletti küzdelem lesz, hisz jó néhány nagyon erős együttes alkotja a közvetlen élcsoportot, azt sem tartottam kizártnak, hogy az utolsó fordulóban dől el minden.

Jó lecke ez nekünk is, nem lehet leállni, mert bárhol, bármikor kellemetlen vereség érhet minket, ami nyugtalanságot szülhet… Ráadásul a szezon eleje amúgy is rázós, zsinórban játsszuk a rangadókat, vasárnap is az ötödik Kemecse jön hozzánk, amelyet illik komolyan venni.

– Koncz Tibor -