Elkötelezték magukat, önkéntesnek jelentkeztek Ózdon

Az aláíráson
Az aláíráson - © Fotó: ME
Ózd – Ózdon nyolc önkéntes kötött szerződést a Magyar Honvédséggel, akik a járásban teljesíthetnek majd szolgálatot.


A Magyar Honvédség Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága sajtónyilvános esemény keretében kötött szerződést azokkal a férfiakkal, akik a nyári hónapokban megtartott toborzáson jelentkeztek, később pedig az alkalmassági vizsgán is sikerrel túljutottak. Mostantól a honvédség tartalékos állományát erősítik, környezeti katasztrófák és egyéb katonai beavatkozás esetén bármikor behívhatóvá váltak. A most elkötelezett ózdiak elsősorban a saját járásukban végezhetnek hasznos feladatokat.

Varga Krisztián önkéntesnek éppen az tetszett meg, hogy a szolgálatot nem külföldön vagy a családtól távol kell végezni, hanem helyben, járási szinten teheti magát hasznossá. Ózdon összesen nyolcan írták alá a szerződésüket, akik még ebben az évben, vélhetően decemberben kapják meg az egyenruhájukat. Ezután egy ötnapos kiképzés vár rájuk, ez ugyanis a feltétele annak, hogy rövidesen szolgálatba állhassanak.

A Magyar Honvédség továbbra is várja az önkéntesek jelentkezését. Aki kedvet kap hozzá, az a kormányablakban igényelhető regisztrációs lap kitöltésével jelentkezhet a seregbe.

ÉM-ME