Elkötelezettség a panelprogram mellett

Debrecen – Az eddiginél is aktívabban vegyenek részt a debreceni társasházi lakóközösségek a panelprogramban, főleg, hogy a kormány is elkötelezte magát a folytatás mellett. Panel [.pdf – 60KB]

Az eddiginél is aktívabban vegyenek részt a debreceni társasházi lakóközösségek a panelprogramban, főleg, hogy a kormány is elkötelezte magát a folytatás mellett – hívta fel a figyelmet Rónai György, MSZP-s önkormányzati képviselő, a tulajdonosi bizottság alelnöke.

Arra kérte egyúttal – frakciója nevében – a városvezetést, hogy továbbra is, ahogy eddig, biztosítsa a pályázatban előírt, a felújításhoz szükséges egyharmados részt. Mint ismeretes, az iparosított technológiával gyártott épületek renoválására úgy lehet pályázni, ha a lakóközösség, az önkormányzat és az állam egyaránt vállalja a ráeső egyharmad kifizetését.

Rónai György hozzátette: februárban elfogadták a tavaly beadott, a Böszörményi út, a Mikszáth Kálmán utca, a Görgey, a Hajó, valamint a Bethlen utcák bizonyos lépcsőházaira vonatkozó pályázatokat, márciusban pedig a Krónikás és a Piac utca kerülhet nyertes pozícióba.