Friss hírek

2009.03.30. 14:41

Kamionbaleset: ismét járható az M7-es

<p>Hétfőn délután két órakor megnyitották a forgalom előtt az M7-es autópálya határ felé vezető sávját a 221-es kilométerénél, ahol még hajnalban borult fel egy birkákat szállító pótkocsis kamion - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szép Szabolcs tűzoltó hadnagy, a mentés vezetője. A balesetben a sofőr csak könnyebben sérült meg, az állatok több mint fele azonban elpusztult.</p>

A Romániából Olaszországba tartó kamion hétfő hajnali négy óra előtt nem sokkal letért a jobb oldali útpadkára, onnan a sofőr balra rántotta a kormányt, a jármű nekiütközött a szalagkorlátnak, megpördült, majd felborult. A baleset okát vizsgálják, egyelőre csak annyi biztos, hogy a kamion pótkocsijának egyik kereke defektet kapott, de azt még nem tudni, hogy ez a baleset oka-e, vagy következménye.

A 800 birkából összesen 408 pusztult el. Az életben maradt állatokat a rédicsi állatpihentető állomásra szállították. A kamion műszaki mentésének idejére, több órára teljes szélességében le kellett zárni az M7-es határ felé tartó sávját.

Az elkövetkezendő másfél hétben több százezer birkát szállítanak Magyarországon át Olaszországba. Csak Magyarországról 150-170 ezer állatot, Romániából pedig ennek négy-ötszörösét - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére Bátor Árpád, a Juh Terméktanács elnöke. Olaszországban a juh hús hagyományos húsvéti ételnek számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!