Elkezdődött az I. Para Jet-ski Kupa kerekesszékeseknek

Elkezdődött a világ első Para Jet-ski Kupája kerekesszékeseknek pénteken Kiskunlacházán. Az érdeklődők nemcsak kipróbálhatják az extrém vízisportot, de a későbbiekben sérült kategóriában sportolóként akár világversenyeken is képviselhetik Magyarországot. A hivatalos versenyre 35 testi fogyatékossággal élő ember jelentkezett.

Elkezdődött az I. Para Jet-ski Kupa testi fogyatékossággal élőknek Kiskunlacházán. Igazi kuriózum, hogy a hivatalos versenyen kerekesszékben élők is indulhatnak, hiszen ilyet a világon még soha senki sem szervezett. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élők kipróbálhassák ezt az extrém vízi sportot, amire egyébként nem nyílna lehetőségük. A másik cél pedig, hogy a tehetséges jelentkezőkből a későbbiekben hivatalosan is megalakítsák a Magyar Jet-Ski Szövetség Para Jet-Ski szakágát. Ennek a tagjai a hivatalos világversenyeken sérült kategóriában képviselhetnék Magyarországot – mondta a Független Hírügynökségnek Czine Zoltán, a szabadban.hu főszerkesztője, a korábbi Para Paintball, a Para Quad és a Para Lovaglás főszervezője.

A ParaJet-Ski Kupára 35 testi fogyatékossággal vagy kerekesszékben élő ember jelentkezett. A program délelőtt 9-kor elkezdődött és a résztvevők délután kettőig egy hosszú szabadedzésen ismerkedhetnek a sporteszközzel és a szlalomozást is kipróbálhatják. Az érdeklődőket a Magyar Jet-Ski Szövetség munkatársai és versenyzői segítik, valamint ők biztosítják a szárazföldi és vízi mentést is. A selejtezők délután 2-kor kezdődnek, majd háromtól az elődöntőkre, végül 4-kor a döntőkre kerül sor. Az I. Para Jet-ski Kupa ünnepélyes díjkiosztóját 17 órától tartják.

A verseny helyszíne: Kiskunlacháza, Red Dragon tó (az 51-es úton a 39-es km-nél Bugyi felé balra, innen 5 km-re jobbra található a tó)Sporthírek