Elkezdődött a visszaszámlálás

Még mindig nem nevezhető véglegesnek a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapatának játékoskerete, ám a jelenlegi alakulat is megmutatta, egyre inkább ráhangolódik a hamarosan rá váró feladatokra.

Bár az igazi tétmeccsek még csak ezután jönnek – október 19-én a cseh Prostejov ellen a FIBA Challange-kupában, míg három nappal később, a Dombóvár ellen a magyar bajnokságban is elrajtol az újjáalakított kompánia –, ám a felkészülés mérlegét megvonva elmondható, az új vezetőedző és segítői keze alatt, szinte napról-napra érzékelhető a csapat egységének és fizikai felkészültségének javulása.

Nincs könnyű helyzetben Rajko Toroman vezetőedző, hiszen a klub, a szurkolók és a sajtó részéről is magasak az elvárások az előző idényben bajnoki ezüstérmet szerzett társulattal szemben, amelyeknek nem lesz egyszerű megfelelniük. A kezdeti botladozások után azonban úgy tűnik, helyes útra léptek a hajdúságiak, amit a 10. PannonPipe-kupa imponálóan magabiztos magnyerése is bizonyítja, ám vélhetően várnak még ennél sokkal nehezebb mérkőzések is Kakas-fiúkra.

A hazai tornagyőzelem után, Toroman mestertől szokatlanul „hosszú” időt, két teljes napot kaptak Horvaték a regenerálódásra. Szerdán délelőtt azonban teljes erőbedobással folytatódott a munka, hiszen október 19-én elkezdődik Bukváék remélhetően hosszú menetelése a FIBA Európa-kupában. És ha már az örökifjú csapatkapitány szóba került, Sejo Bukva a következőképpen vélekedik az új csapatról:

Nem tagadom, hogy a felkészülés kezdetén voltak kétségeim a gárda jövőjével kapcsolatban, akiben vakon bíztam, az Toroman mester volt – nyilatkozta a bosnyák center. – Tudtam, hogy akit ő befogad a csapatba, abból előbb-utóbb kihozza a maximumot. Úgy gondolom, hogy becsületesen végigcsináltuk a személyekre szabott terhelést, néha szenvedtünk és olyan fáradtság volt rajtunk, hogy menni nem tudtunk. Az első meccseken látszott is rajtunk a merevség, de tudtuk, hogy ennek a kemény alapozásnak megjön az eredménye! Azt is fontosnak tartom, hogy a mostani gárda pszichésen nagyon egységes, igazi csapatjáték van kialakulóban. Ideálisan jó a kapcsolat a játékosok között, nincs senki részéről sztároskodás, nincsenek klikkek.

Papa végezetül megköszönte társai nevében a közönségnek a kupán nyújtott bíztatást, egyúttal arra kérte a drukkereket, hogy a jövőben is ugyanolyan lelkesedéssel bíztassák őket, mint az előző években.

B. R.

Kapcsolódó anyagok:

  • Lóránt is Antwerpenben
  • STIHL-kupa: második helyen zárt a Vadkakasok
  • Litván erőcsatár a Vadkakasoknál
  • PannonPipe-kupa: hazai siker