Magyarország

2012.01.31. 13:23

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati és déli területein ciklonok okoznak változékony időjárást. Több helyen esik az eső, a Fekete-tenger térségében szórványosan, Franciaországban néhol havazás is előfordul. Ugyanakkor a szárazföld nagy részének időjárását továbbra is az Északkelet-Európa fölötti középponttal elhelyezkedő nagy kiterjedésű anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, csupán az anticiklon peremén növekszik meg többször a felhőzet. Csapadék sehol sem fordul elő. Az igen hideg, szibériai eredetű levegő hatására a maximumhőmérséklet keleten nagyrészt -12, -17 fok között, helyenként -25 fok alatt változik.

Ezzel szemben az Atlanti-óceán partvidékén és a Földközi-tenger medencéjében enyhe az idő, ott a délutáni órákban jobbára 5, 13 fokot mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a fenti anticiklon peremén áramló egyre hidegebb levegő határozza meg.

 

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Az ország nagy részén túlnyomóan derült idő lesz, de nyugaton és délen ma megnövekszik, szerdán meg is vastagszik a fátyolfelhőzet.

Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, szerdán napközben néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11, -17 fok között, északkeleten -20 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1, -6 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!