Elkezdődött a Kánikula II fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat

Július elsejétől 31-ig tart a Kánikula II elnevezésű fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat – jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő. Az akcióban 11 hatóság munkatársai ellenőrzik a vízpartok és szabadtéri fesztiválok környékét, valamint a gyermektáborokat és a vendéglátóhelyeket. Elsősorban az egészséget és a testi épséget veszélyeztető termékek és szolgáltatások számát szeretnék tovább csökkenteni.

A biztonságos és nyugodt nyár biztosítása érdekében indult el szerdán az egy hónapig tartó Kánikula II elnevezésű ellenőrzéssorozat – mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője. Kathi Attila hozzátette: elsősorban a Balaton és a főváros környékére koncentrálnak, de a szabadtéri fesztiválokat, valamint a vendéglátóhelyeket és az élelmiszert árusító boltokat, piacokat és hipermarketeket is fokozottan ellenőrzik. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermektáborok étkeztetési és higiénés állapotára, valamint a gyermekjátékok minőségére.

A nyári akcióban az NFH ellenőrei mellett az adó- és vámhatóság, a rendőrség, az Élelmiszerbiztonsági Hivatal, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az ÁNTSZ, a környezetvédelmi- valamint a munkavédelmi főfelügyelőség, sőt most már a közlekedési hatóság és a PSZÁF munkatársai is részt vesznek.