Elkezdődik a kamara székházának felújítása Miskolcon

Tábla tájékoztatja az utasokat a buszmegálló-áthelyezésről
Tábla tájékoztatja az utasokat a buszmegálló-áthelyezésről - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Áthelyezték a megállót a BOKIK elől, kezdődik az építkezés.

Hosszas előkészületek után ideiglenes helyre költöztették a BOKIK-székház előtti megállót. Az MVK Zrt. előzetesen közleményben tájékoztatta az utazóközönséget, kedd reggel pedig felhívás és a cég egyik munkatársa próbált segíteni, ennek ellenére sokan nem értették, miért nem állnak meg a járatok a megszokott helyen.

szekhaz-02-aj650

A buszváró egyébként a Széchenyi utcai kereszteződésen túl, a Vörösmarty utca irányába, az eredeti megállóhelytől körülbelül ötven méterrel arrébb könnyedén megtalálható, és érdemes lesz hozzászokni, mert csak jövő év februárjában költözik vissza az eredeti helyére.

buszmegallo-08-aj60

Erre azért volt szükség, mert napokon belül megkezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Szentpáli úti székházának felújítása. Mint megtudtuk, rövidesen körbekerítik és felállványozzák az épületet. A munkák során a jelenlegi homlokzatot teljesen átalakítják, így a felújítás után külső látványában egy modern épület jelenik meg a főutca egyik legfrekventáltabb részén. A rekonstrukció miatt a területen forgalomkorlátozásra kell majd készülni, amiért a kamara a miskolciak megértését és támogatását kéri.


Áthelyezik a megállót Miskolcon a Centrumnál
Miskolc - Építési munkálatok miatt áthelyezik keddtől a BOKIK-székház „alatti” autóbuszmegállót. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) székházának felújítása miatt az épület előtt található megállót a Széchenyi utc...