haon-sportoldal

2011.07.29. 16:08

Debrecenbe költöznek a Huszárok

Debrecen, Nyíradony - Ezentúl a DEAC kötelékében szerepel majd az NB I-es nyíradonyi futsalcsapat.

Debrecen, Nyíradony - Ezentúl a DEAC kötelékében szerepel majd az NB I-es nyíradonyi futsalcsapat.

A tavaly még Nyíradonyban készülő Huszárok névre hallgató férfi futsalgárda a jövőben már a DEAC szakosztályaként működik, miután a klub vezetősége megegyezett Debrecen egyetemi egyesületével.

– A nagyszámú debreceni egyetemistára szeretnénk építkezni, ennyi fiatal között biztosan van elég tehetség, ráadásul a tanulók jobban ráérnek, így több edzést tarthatunk, és erősebbé válhatunk – kezdte Kozma Mihály, a Huszárok szakmai igazgatója, aki azt is elmondta, hogy egy olyan fellegvárat szeretnének kialakítani a cívisvárosban, ami vonzóbbá teheti ezt a sportágat.

A Hódosban játszanak majd a Huszárok

– Az elmúlt idényben azért játszottunk Nyíradonyban – amit egyébként nagyon élveztünk, hiszen rendkívül jó házigazdáink voltak – mert nem volt hely Debrecenben. Ez a probléma megoldódott azzal, hogy a női kézilabda csapatnak felépült az utánpótlás csarnoka. Idén immár a Hódos Imre Sportcsarnokban tudjuk lejátszani a mérkőzéseinket, edzeni pedig a tervek szerint az Agrár egyetemi sportcsarnokban fogunk, miután felújították. Bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak majd meccseinkre, és népszerűbbé válik a futsal, amiért egyébként mindent meg is fogunk tenni. Nem csak eredményes, hanem látványos játékot is szeretnénk, tehát nem a célfutball lebeg a szemünk előtt. Annak ellenére, hogy újonnan kezdjük meg a szakmai munkát, illetve a keretünk is átalakul, úgy gondolom, odaérhetünk a legjobb négy közé. A külföldi válogatott játékosaink nem jöttek vissza, a helyi fiatalokra szeretnénk építeni a jövőben. Az edzéseket már megkezdtük, most még az állóképesség fejlesztés zajlik, napi két edzéssel. A szezon augusztus utolsó hétvégéjével kezdődik, tehát még van egy szűk hónapunk az alapozásra – bizakodott Kozma Mihály, aki azt is reméli, ki tudnak alakítani egy olyan vidéki bázist, amelynek hatására Győr, vagy például Berettyóújfalu mellett ők is meghatározó szereplőivé válhatnak a férfi futsal világának.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!