Elkészült Böbe majom tanodája Veszprémben

Csütörtökön átadták a “Böbe majom tanodája “elnevezésű oktató – és kiállítóházat a veszprémi állatkertben. Az épületben kihelyezett biológiaórákat és más foglalkozásokat tartanak majd, hogy a gyerekek és felnőttek is minél inkább megismerjék és megszeressék az állatokat. A beruházás 20 millió forintba került, melynek fele uniós forrás.

A régi madárházat alakíttatták át az állatkert munkatársai, így valósult meg a ” Böbe majom tanodája ” ami az állatkert egykori lakójáról, a híres veszprémi csimpánzról kapta nevét. Török László a Kittenberger Kálmán Növény és- Vadaspark igazgatója szerint a cél, hogy az emberek megismerjék, megszeressék és védjék a természetet és az állatokat.

A beruházás 20 millió forintból valósult meg, ebből 10 millió uniós forrás. A “Böbe majom tanodája” egy 5 elemből álló nagyberuházás egyik része. Összesen 216 milliós fejlesztés lesz a következő időszakban a vadasparkban. Már elkészült a Csimpánzvilág és a “Böbe majom tanodája” ezután pedig egy kölyökdzsungel egy Afrika- ház és egy erdei mesterségeket bemutató kifutó megvalósításán dolgoznak majd az állatkert munkatársai.