Miskolc

2020.01.04. 12:00

Lebontották a Városház tér ékességét

Péntek délelőtt kezdődött a város adományfájának bontása, amelynek alapanyaga rászorulókhoz kerül.

Detzky Anna

Rászoruló családoknak adják a tűzifát

Fotó: Bujdos Tibor

Karácsonyfát szimbolizáló 11 méter magas adományfát állított Miskolc vezetése a Városház téren az idei adventi időszakban. A tűzifából megépült installáció az ünnepek alatt látványosságként szolgált a Széchenyi szobor mellett, most pedig a rászorulókat segíti majd. A 20 tonnás építmény bontása daru segítségével pénteken délelőtt 11-kor kezdődött és előreláthatóan szombaton fejeződik be. A tűzifát a Városgazda telephelyeire szállítják, ahonnan a későbbiekben osztják majd szét a rászoruló családok között – olvasható Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Sajtó Osztályának közleményében.

Szerkesztőségünk munkatársai nyomon követték a helyszínen bontást. Fél 12-kor már a masszív állványzat jelentős része csupaszon állt, körbevéve a nagy halom, karikára vágott fával. Az építmény szétszedéséhez több munkás közreműködésére és emelvényekre volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában