Elkészült az Aluinvent új üzeme Felsőzsolcán

Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épített az Aluinvent
Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épített az Aluinvent
Miskolc/Felsőzsolca – Befejeződött az Aluinvent Zrt. félmilliárd forintból megépült építőipari paneleket gyártó üzemének építése a felsőzsolcai ipari parkban.

Az ipari innovációs díjas, környezetbarát alumíniumhab építőipari paneleket gyártó társaság új gyártósora évente ezer tonna ilyen terméket állít elő. A beruházás a Norvég Alap több mint 360 millió forintos támogatásával valósult meg – jelentették be a hétfői projekt zárórendezvényen Miskolcon.

Az Aluinvent Zrt. az alumíniumhabot új anyagként vezeti be a piacra és együttműködik azokkal a társaságokkal és végtermékgyártókkal, akik fantáziát látnak ebben a termékben.

A cég az építőipari burkoló és hangszigetelő elemek és a dizájn termékek gyártásának elősegítésére fókuszál, ugyanakkor a norvég alap projekt keretében a cég a gyártástechnológián kívül kidolgozott egy alumíniumhab hőkezelési technológiát is, amellyel megduplázható az alumíniumhabok szilárdsága.

A beruházásnak köszönhetően a cég tizenhét embert alkalmaz, a teljes kapacitással működő gyártósor pedig három műszakban mintegy 40 dolgozót foglalkoztat majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az Aluinvent célja, hogy a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia-centrumaként működjön.

A nyilvános cégadatok szerint az Aluinvent 2014-ben 26,1 millió forint árbevételre tett szert.

– MTI –