Elkészült a Salgótarjánt tehermentesítő út

Szerda délután átadják a Salgótarján forgalmát tehermentesítő út befejező szakaszát. A három kilométer hosszú, számos műtárgyat magában foglaló útszakasz 5,3 milliárd forintba került.

A Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával készült tehermentesítő út építéséhez 2006 januárjában fogtak hozzá, a munkálatok során különböző támfalakat, felüljárókat építettek, újrafedtek két patakot, sőt még a vasúti pályát is átépítették egy szakaszon, továbbá ezzel párhuzamosan egy vasúti acélhidat is beépítettek a vasúti pályaszerkezetbe.

A beruházás érdekessége a Móricz Zsigmond úti felüljáró: ilyen típusú vasbeton híd ugyanis eddig csak egy volt az országban – közölte a Független Hírügynökséggel Nádházi Ferenc, a kivitelező Hídépítő Zrt. vezette HBV Salgótarján 21 Konzorcium létesítményvezetője.

Salgótarján tehermentesítő útja – a helyi adottságok miatt – nem elkerüli, hanem a korábbi 21-es út forgalmát kevésbé lakott területeken vezeti át. Az út első, csaknem 6 kilométeres szakasza már 30 éve elkészült. A várost teljesen elkerülő út 30 kilométer hosszúságú lenne. Salgótarján tehermentesítő útját szerda délután 3 órakor Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter adja át.