Friss hírek

2010.07.27. 12:46

Lezuhant a Lufthansa egyik tehergépe Szaúd-Arábiában

<p>Leszállás közben lezuhant, majd kettétört a Lufthansa német légitársaság egyik teherszállító repülőgépe kedden, a rijadi repülőtéren - közölték arab hírtelevíziók. A jelentések szerint a pilótát és a másodpilótát kórházba kellett szállítani. A gép állítólag kigyulladt.</p>

Az Al-Arabija szaúdi finanszírozású hírtelevízió közlése szerint a német teherszállító már füstölt, amikor leszálláshoz készülődött a rijadi nemzetközi repülőtéren. Az arab hírtelevízió híre szerint a gép a leszálláskor kettétört, és kigyulladt. A televízió úgy tudja, hogy a gép fedélzetén lévő két pilótát kórházba szállították, de állapotukról már nem közöltek információkat.

A szaúdi polgári repülési hatóság szóvivője megerősítette a baleset hírét, de részleteket nem tudott mondani. "Még gyűjtjük az információkat" - közölte a szóvivő az AFP francia hírügynökséggel.

A rijadi repülőtér földi kiszolgáló személyzetének egy neve elhallgatását kérő tagja elmondta, hogy a Lufthansa gépe a leszálláskor gyulladt ki, és teljesen kiégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!