Elkészült a hazugságvizsgáló eredménye a móri ügyben

Ketten, de a hazugságvizsgáló eredménye szerint az sem kizárt, hogy négyen követték el a móri mészárlást – ez derül ki az RTL Klub birtokába jutott szakértői véleményből. Egyelőre azonban csak azon a férfin végezték el a hazugságvizsgálatot, aki a gyanú szerint, miután rálőtt a biztonsági őrre, a bank ajtajában őrködött a rablás idején. A W. Róbertként emlegetett férfit elmeorvos és pszichiáter is megvizsgálta.

“A cselekmény elkövetésének idején nem szenvedett elmezavarban, tudatzavarban, szellemi leépülésben, amely képtelenné tette vagy korlátozta volna abban, hogy a cselekmény következményeit felismerje”- ezt tartalmazza az RTL Klub birtokába jutott, a móri mészárlás egyik gyanúsítottjáról most elkészült elmeorvos szakértői vélemény. A sajtóban csak W. Róbertként emlegetett férfit elfogását követően március óta több orvos is megvizsgálta és számos hazugságvizsgálatot végeztek el rajta. Kétszer a móri ügyről, egyszer pedig a postásgyilkosságról faggatták. Először tagadta, hogy köze lett volna a móri mészárláshoz. A hazugságságvizsgálót azonban ő sem tudta becsapni. Hiába válaszolt nemmel a rendőrök azon kérdésére, hogy részt vett-e az Erste Bank móri fiókjának kirablásában, a műszer megállapította, hogy hazudott. Ezután tett beismerő vallomást.

Elismerte, hogy ő lőtt rá a biztonsági őrre és ő őrködött a rablás idején a bank ajtajában. A bankban lévő 8 ügyfelet és alkalmazottat azonban tagadta, hogy ő ölte volna meg.
A férfi azt állította, N. Lászlóval követték el a móri mészárlást. Az RTL Klub Híradója birtokába jutott vizsgálati eredmény szerint azonban az sem kizárt, hogy a móri mészárlásban nem ketten, hanem négyen vettek részt. A jegyzőkönyvben ez így szerepel: “Tudja-e, hogy a móri bankfiók kirablásában hányan vettek részt? A kérdésre adott válaszokból a szakértő a következőket állapította meg: “Ebben a kérdéssorban a legerősebb reakciókat a kettő fős elkövetésre regisztráltuk. Gyengébb, de még értékelhető reakciókat kaptunk a négyfős elkövetésre.” Ha így is történt, a poligráfos vizsgálat szerint az biztos, hogy Hajdú László és Kaiser Ede nem volt ott a rablásnál. A hazugságvizsgálat eredményével szinte egyidőben elkészült a férfi pszichológiai és elmeorvosi vizsgálatának eredménye is. Az elkészült vélemény szerint: a férfi tudatában volt annak, hogy mit csinál, és pontosan fel tudta mérni cselekménye súlyát.

Az elmeorvos szakértő szerint a férfi nem szenved büntethetőséget kizáró betegségben.
A pszichológiai vizsgálat során a jegyzőkönyv szerint a férfi többször elsírta magát, sokszor zokogott. Bűntudata van. Állítása szerint azért kísérte el N. Lászlót a móri bankfiókhoz, mert félt tőle. Ellenszegülni pedig nem mert. A pszichológus is azt állapította meg: “az átlagosnál nehezebben képviseli véleményét”.

A Független Hírügynökségnek W. Róbert ügyvédje, Dr. Lichy József elmondta:
pszichológiai szempontból erős befolyásolhatóságot állapított meg a vizsgálat, ez akár a védekezés alapját is képezheti, hiszen a védelem eddig is azt mondta, feltételezett társa, N. László rángatta bele a móri mészárlásba.

A W. Róbert egyébként bizakodik abban, hogy büntetése után visszatérhet családjához. Úgy tudjuk, a férfi feltételezett társát, N. Lászlót a következő napokban vetik alá hasonló vizsgálatoknak. Csak ezután következhet a két férfi szembesítésére.