Elkészült a megyei TOP 100

Elkészült a megyei TOP 100
Miskolc – Top 100, vagyis Borsod-Abaúj-Zemplén megye száz legjelentősebb cégeinek rangsora. Újra elkészült a kiadvány, amiből kiderült, kik a legnagyobbak….

Majd’ 10 évvel ezelőtt, 1999-ben vállalkozott az Észak-Magyarország először a legjelentősebb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások körében a TOP 100 összeállítására. Hosszú éveken keresztül a társasági adóbevallások leadásához, május utolsó napjához közeli hetekben jelent meg a megye gazdasági toplistája, s gyakorlatilag önkéntes beadáson alapult – azok a cégek szerepeltek a listán, akik visszaküldték a laphoz az adatokat tartalmazó kérdőívet. 2006-ban azonban komoly változást történt a megyei TOP 100 életében.
Immár harmadik éve októberben, az APEH regionális igazgatóságával és a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen állította össze az Észak-Magyarország a TOP 100 listákat az APEH-hoz beérkezett bevallási adatokra támaszkodva. Listákat, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan idén is három különböző rangsor készült a már ismert szempontok (hozzáadott érték, nettó árbevétel, foglalkoztatotti létszám) alapján. Ráadásul a terjedelmét és megjelenését tekintve is exkluzív kiadvánnyal folytatódik a hagyomány.
Az idei, közel 80 oldalas kiadvány is magyar és angol nyelven készül korlátozott példányszámban (a lista helyezettjein kívül minisztériumok és hivatalok, külföldi gazdasági szervezetek, képviseletek, érdekképviseletek stb. kapják meg), és egy nagyszabású rendezvény keretében mutatják be, illetve adják át a lista helyezettjeinek október 29-én. Ugyanezen a napon a Borsod Online-ra is felkerül a kiadvány.